Rasmus Ristolainen debytoi Philadelphiassa - NHL - Ilta-Sanomat

Rasmus Ristolainen debytoi Philadelphiassa – paiskoi heti vastustajia kumoon: ”Olin odottanut tätä siitä lähtien”

Philadelphia jatkoi maali-iloitteluaan 6–3-voitolla.

Rasmus Ristolainen ei ottanut taka-askelia.

21.10. 5:52

Kesällä Philadelphiaan siirtynyt ja kauden kaksi ensimmäistä ottelua loukkaantumisen takia sivussa ollut Rasmus Ristolainen, 26, pelasi torstaiaamuna NHL-uransa ensimmäisen ottelun muun kuin Buffalon paidassa.

Ristolaisen Flyers-debyytti kotiyleisön edessä päättyi 6–3-voittoon Boston Bruinsista.

Suomalaispuolustaja ei yltänyt tehopisteille. Ristolaisen tavaramerkki, kova fyysinen peli sen sijaan tuli heti Broad Streetillä tutuksi.

Avauserässä Ristolainen jyräsi päädyssä Charlie Coylen kumoon painavalla taklauksella ja sai yleisön osoittamaan suosiotaan.

Hetkeä aiemmin Ristolainen oli jo ehtinyt torpata nurin myös Patrice Bergeronin, mutta siitä suomalainen komennettiin jäähypenkille estämisestä.

Bergeron joutui Ristolaisen käsittelyyn.

Ristolaisen otteissa oli vielä hapuilua. Toisessa erässä sekä Bostonin 2–3-kavennus että 3–3-tasoitus menivät suomalaisen piikkiin.

Ristolaisen tehotilasto jäi lopulta yhden pykälän pakkaselle. Jääaikaa kertyi vajaat 19 minuuttia, mutta erikoistilannevastuuta ei vielä tullut.

Ottelun parhaana palkittiin kaksi maalia tehnyt Flyersin Cam Atkinson.

– Olin odottanut tätä siitä lähtien, kun kauppa kesällä tapahtui. Oli raskasta loukkaantua kauden alussa ja olla sivussa ensimmäisistä peleistä. Mutta olen iloinen, että tämä vihdoin tapahtui ja pelasimme hyvän voittopelin, Ristolainen sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Häneltä kysyttiin, tuntuiko pelaaminen vielä ruosteiselta.

– Se tuntuu vähän, kun ei ole pelannut, mutta en sanoisi sitä ruosteeksi. Mutta joissakin tilanteissa olisin voinut pelata paremmin, Ristolainen pohti ja otti vastuun kahdesta Bostonin maalista.

Charlie Coyle jäi Ristolaisen painavan taklauksen alle.

Valmentaja Alain Vigneault oli parista virheestä huolimatta tyytyväinen uuden hankinnan debyyttiin.

– Kun oli paikka olla fyysinen, hän oli. Tämä oli hänen ensimmäinen pelinsä. Ristolainen oli sivussa muutaman päivän ja harjoitteli vain kerran joukkueen kanssa. Pidin siitä, mitä hän kokonaisuudessaan antoi meille tänään.

Philadelphia on voittanut kaksi kolmesta ottelustaan. Maaliverkko on heilunut tiuhaan: maaliero 16–9.

Keskiviikon NHL-kierros

Philadelphia Flyers–Boston Bruins 6–3 (2–1, 1–2, 3–0)

Vegas Golden Knights–St. Louis Blues 1–3 (1–0, 0–1, 0–2)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?