Leo Komarov lähetettiin farmiliigaan – ei kelvannut muille NHL-joukkueille - NHL - Ilta-Sanomat

Leo Komarov lähetettiin farmiliigaan – ei kelvannut muille NHL-joukkueille

Komarov läpäisi siirtolistan.

Komarov pelaa Islandersin organisaatiossa neljättä kauttaan.

20.10. 2:20

New York Islanders asetti suomalaiskonkarinsa Leo Komarovin, 34, maanantaina siirtolistalle, mutta mikään joukkue ei poiminut häntä 24 tunnin määräaikaan mennessä.

Se oli odotettavaa, sillä Komarovin kolmen miljoonan palkkakattovaikutus on hänen nykyiseen tasoonsa nähden varsin kova.

Siirtolistan läpäistyään Komarov lähetettiin AHL-joukkue Bridgeport Islandersiin.

Yhdeksän kauden aikana Komarov on pelannut NHL:ssä 491 runkosarjaottelua ja 59 pudotuspeliä. Parin viime kauden aikana konkarihyökkääjä on taantunut pienempään ja puolustavampaan rooliin Islandersissa.

Komarovin nelivuotinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Komarov läpäisi siirtolistan kolmeen kertaan viime kaudella, mutta tuolloin häntä ei lähetetty AHL:ään, vaan siirrettiin vain erikoiskauden takia NHL-joukkueiden mukana kulkeneeseen varamiesryhmä taxi squadiin.

AHL:ssä Komarov pelasi edellisen kerran syksyllä 2012.

Vielä ei tiedetä, aikooko Komarov palata yhdeksän vuoden tauon jälkeen raastamaan farmiliigaan. Mikäli ei, siinä tapauksessa hänen sopimuksensa todennäköisesti purettaisiin, kuten Columbuksen ja Mikko Lehtosen tapauksessa kävi hiljattain.

Viime vuosina tasaisin väliajoin on liikkunut huhuja, joiden mukaan Komarov olisi aikeissa palata vielä NHL:stä Venäjälle. Viime keväänä venäläismediassa uutisoitiin Komarovin puhuneen alustavasti entiseen seuraansa Moskovan Dinamoon siirtymisestä, mikäli hänen viimeinen sopimusvuotensa Islandersin kanssa olisi ostettu ulos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?