Jimmy Hayes menehtyi 31-vuotiaana – NHL-pelaajan kuolinsyy yllätti vaimon täysin - NHL - Ilta-Sanomat

31-vuotiaana kuolleen NHL-pelaajan vaimo järkyttyi ruumiinavauksen tuloksista – sieltä paljastui karmea yllätys

Jimmy Hayesin vaimo ja isä kertoivat julkisuuteen NHL-kiekkoilijan kuolinsyystä.

Jimmy Hayes kuoli 31-vuotiaana.

18.10. 17:32

Elokuussa 31-vuotiaana menehtynyt entinen NHL-kiekkoilija Jimmy Hayes kuoli fentanyylin ja kokaiinin yhteisvaikutuksen aiheuttamaan myrkytystilaan.

Asia selvisi ruumiinavauksessa, jonka tuloksista Hayesin perhe kertoi julkisuuteen sunnuntaina.

Fentanyyli on äärimmäisen vahva opioidi, jota käytetään kipulääkkeenä.

Ruumiinavauksen tulokset tulivat kiekkoilijan vaimolle ja tämän kahden poikalapsen äidille Kristen Hayesille täytenä yllätyksenä.

Jimmy Hayes oli ollut aiemmin hoidettavana kipulääkeaddiktion takia, mutta ongelman uskottiin olleen jo takanapäin.

– Olin täysin järkyttynyt. Olin aivan varma, ettei sillä ollut mitään tekemistä huumeiden kanssa. Uskoin tosissani, että se oli sydänkohtaus tai mitä tahansa muuta, Kristen Hayes kertoi Boston Globen haastattelussa.

– Toivoin erilaista puhelua. Toivoin saavani selkeyttä ja järkytyin kun kuulin, mistä oli kyse. Hän ei ikinä näyttänyt mitään merkkejä vaikeuksistaan kotona.

Jimmy Hayesin isä Kevin Hayes oli ainoita, jolle ruumiinavauksen tulos ei tullut täytenä yllätyksenä. Hän kertoo kärsineensä itsekin päihderiippuvuudesta.

– Olen ollut pitkään raitis, mutta tiedän, kuinka vahvaa se kama on. Järkytyin, kun se tapahtui, mutta sitten aloin asettelemaan palasi yhteen päässäni. Puolitoista vuotta sitten huomasin pienen muutoksen Jimmyn käytöksessä ja sanoin hänelle, että pillereistä saattaa olla muodostumassa ongelma. Hän oli ollut tovin loukkaantuneena ja alkanut syödä kipulääkkeitä.

Isänsä rohkaisemana Hayes hakeutui päihdekuntoutukseen ja vaikutti päässeen ongelmastaan eroon. Synkkä totuus varmistui vasta ruumiinavauksen jälkeen.

– Hän oli kaunis, kunnollinen poika, joka teki hirveän virheen ja maksoi siitä hengellään, Kevin Hayes tiivisti.

Vuoden 2008 toisen kierroksen varaus pelasi urallaan NHL:ssä yhteensä 334 ottelua ja teki niissä 54+55=109 tehopistettä. Hän edusti urallaan Chicago Blackhawksia, Florida Panthersia, Boston Bruinsia ja New Jersey Devilsiä.

Viimeiseksi jääneellä ammattilaiskaudella 2018–2019 laitahyökkääjä pelasi AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä.

Juttua muokattu 19.10.2021. klo 9.12: täsmennetty, että fentanyyli on kipulääkkeenä käytettävä opioidi, ei kipulääkkeissä käytettävä opioidi, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?