Kultaleijonalla alkoi melkoinen ralli NHL-kaupan jälkeen – ”Vähän puskistahan se tuli”

Floridan suomalaislegioonasta pois kaupattu Juho Lammikko joutui uuteen tilanteeseen Vancouverissa.

Juho Lammikko (oik.) on nyt Vancouverin mies.

15.10.2021 10:44

Toronto

NHL-kauden kynnyksellä Florida ja Vancouver tekivät suomalaiskaupan, jossa Olli Juolevi ja Juho Lammikko vaihtoivat osoitetta.

Lammikko, 25, suuntasi Floridan auringon alta Tyynenmeren rannalle.

– Vähän puskistahan se tuli. Mutta Floridassa oli niin paljon hyökkääjiä, että sinänsä ei ollut mikään superyllätys, Lammikko sanoi IS:lle.

– Sunnuntaina tuli puhelu, että on kaupattu. Siitä sitten hain kamat, kamat, pakkasin ja lähdin lentokentälle.

Sen koommin Lammikko ei ole ehtinyt laakereillaan levätä saati tutustua uuteen kotikaupunkiinsa.

Ensin piti lentää kolmen aikavyöhykkeen päähän.

– Ehdin olla Vancouverissa 15 tuntia. Sitten olikin jo lähtö kuuden ottelun vieraskiertueelle. Ihan hauska kokemushan tämä on.

Keskiviikkona Vancouver pelasi Edmontonissa. Sitten vuorossa oli lento mantereen toiselle laidalle Philadelphiaan. Samalla rannikolle, josta Lammikko pari päivää aiemmin lähti.

Uudessa joukkueessaan Lammikko on ainoa suomalainen, kun vielä Floridassa ympärillä vilisi useita maanmiehiä.

– Ei ole tällaista tilannetta ollut ihan hetkeen. Edellinen kerta taisi olla ensimmäisellä AHL-kaudella 2016–17, Lammikko muistelee.

– Onhan se iso muutos. Mutta meneehän se näinkin. Ei tässä nyt kuitenkaan ihan orpo olo ole, porilainen hymähtää.

Lammikko debytoi Canucksin paidassa heti kauden avausottelussa. Rooli oli tutusti nelosketjussa, mutta vastuuta tuli heti myös alivoimalla.

– Oli ihan siisti pelata. Pääsin mielestäni ihan hyvin heti sisään. Tietenkin jotkut asiat vaativat vähän totuttelua, mutta ne tulevat sitten ajan kanssa.

Lammikko aloituksessa Leon Draisaitlia vastaan.

Reilut 80 ottelua NHL:ssä pelannut Lammikko on profiloitunut taalakaukaloissa alempien ketjujen suoraviivaiseksi raastajaksi, joka ei suuremmin otsikoissa paistattele.

Muuhunkin hänellä on kykyjä.

Se nähtiin pari vuotta sitten Kärpissä, josta Lammikko kävi hakemassa uutta vauhtia Pohjois-Amerikkaan. Oulussa Lammikko loisti tehokkaana ykkössentterinä, joka mätti tehoja lähes piste per peli -tahtiin.

– En ole saanut vielä Pohjois-Amerikassa niin hyvin kiekollisesti itsestäni irti kuin pystyisin. Koen, että minulla on siihen vielä enemmän annettavaa.

– Täytyy yrittää koko ajan parantaa ja hoitaa annettu rooli parhaan mukaan, työmies sanoo.

Lammikko kertoo kauden ainoaksi tavoitteekseen päästä pelaamaan NHL:ssä niin paljon kuin mahdollista.

Hän voi olla myös villi kortti olympiavalintojen suhteen. Kokemusta arvokisoista löytyy parin vuoden takaisista kultaisista MM-kisoista, joissa Lammikko hoiti tunnollisesti ruutunsa Jukka Jalosen luottomiehenä.

Suomalaisen tähtiloiston keskellä Lammikko ei kuulu kuumimpiin olympiaehdokkaisiin, mutta oivallisena nelosketjun roolipelaajana hän on osoittanut kykynsä.

– Totta kai olympialaiset kiinnostavat. Mutta Suomella on niin paljon leveyttä hyökkäyksessä, ettei turha siitä on stressata.

– Olisihan se upea juttu, mutta aika näyttää. Ei sitä ole tullut kauheasti mietittyä, Lammikko pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?