NHL: Patrik Laine myönsi – ”Olin p***a” - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineelta suoraa puhetta – ”Olin p***a”

Patrik Laine arvioi viime kauttaan suorasanaisesti.

Patrik Laine pettyi viime kauteensa.

24.9. 11:25

Columbus Blue Jacketsin joukkue palasi tositoimiin torstaina, kun NHL:n harjoitusleirit käynnistyivät.

Ryhmän yksi kiinnostavimmista pelaajista on suomalainen maalitykki Patrik Laine, 23, joka siirtyi Columbukseen viime kaudella kovalla kohulla Winnipegistä.

Laineen tehot uudessa seurassaan jäivät vaatimattomiksi eikä suomalainen kaunistellut tilannetta median edessä esiintyessään torstaina.

– Olin aika p***a, Laine kuvaili viime kauttaan Columbus Dispatch -lehden kiekkotoimittajan Brian Hedgerin Twitterissä julkaisemien kommenttien mukaan.

Laine kertoi tavoitteensa olevan selkeä: parantaa pelaamistaan viime kaudesta.

Päättyneellä kaudella Laine pelasi Columbuksessa 45 ottelua, joissa hän teki omaan tasoonsa nähden vaatimattomat 10+11 tehopistettä. Hän vakuutti kuitenkin menneiden vaikeuksien jo unohtuneen.

– Painoin ikään kuin reset-nappulaa, kun otin luistimet jalasta viime kauden viimeisen pelin jälkeen. Kausi oli vaikea, mutta en murehdi sitä enää.

– Urheilijan elämä on vuoristorataa. Se olisi itse asiassa aika tylsää, jos pelaisi vain hyvin koko ajan. Huonoja hetkiä tarvitaan. Joskus tulee jopa huonoja kausia, niille ei voi mitään. Sitä vain täytyy tehdä parhaansa, jotta onni kääntyy. Minulla on nyt 82 ottelua – ja toivottavasti vielä enemmän – aikaa pelata hyvin. Olen tosi innoissani, Laine sanoi.

Lue lisää: Aleksandr Ovetshkin kertoi aamiaispöydässä eteen tulleesta ongelmasta – pomo ei ymmärtänyt venäläistähteä lainkaan

Columbuksen uusi valmentaja Brad Larsen kertoi The Athleticille käyneensä hyviä keskusteluja Laineen kanssa. Larsenilla oli myös yksinkertainen selitys Laineen vaikeuksille viime kaudella: hyökkääjä yritti liikaa ja ajautui siksi umpikujaan pelaamisensa kanssa.

– Hän on valtavan itsekriittinen ja hänen kehonkielestään näkee sen, että epäonnistumiset painavat häntä. Hän ei osaa peitellä sitä kovin hyvin, Larsen sanoi ja nauroi päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?