Jesse Ylönen ottaa sittenkin koronarokotteen - NHL - Ilta-Sanomat

Suomalainen NHL-pelaaja pyörsi päätöksensä – ottaa sittenkin korona­rokotteen

Jesse Ylösen mieli muuttui.

Jesse Ylönen ottaakin rokotteen.

22.9. 23:26

Montrealin suomalaiskiekkoilija Jesse Ylönen, 21, nousi pari päivää sitten kiekkomaailman puheenaiheeksi, kun hänen uutisoitiin kieltäytyneen koronarokotteesta ainoana seuran pelaajana.

Keskiviikkoiltana Ylönen kuitenkin kertoi IS:lle pyörtäneensä päätöksensä ja ottavansa sittenkin rokotteen.

– Säännöt muuttuivat siihen suuntaan, että ilman rokotetta kausi olisi mennyt vaikeaksi, Ylönen sanoo.

– Kävimme seuran kanssa keskustelua asiasta. Minua ei painostettu, vaan päätös oli omani.

Ylönen debytoi Canadiensin paidassa NHL:ssä viime keväänä. Ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikassa hän pelasi kuitenkin pääosin AHL:ssä Laval Rocketsin riveissä.

Rokottamattomana Ylönen ei todennäköisesti olisi pystynyt osallistumaan Yhdysvaltojen puolella pelattaviin otteluihin, sillä palatessaan takaisin Kanadaan edessä olisi joka kerta karanteeni.

NHL on patistanut pelaajiaan rokotettaviksi muun muassa taloudellisten menetysten uhalla. Varakomissaari Bill Daly arvioi, että pelaajien rokotekattavuus sarjan käynnistäessä on 98-99 prosenttia.

Esimerkiksi Jarmo Kekäläisen johtama Columbus antoi hiljattain potkut rokotteesta kieltäytyneelle apuvalmentajalleen ja kielsi saman tempun tehnyttä Zac Rinaldoa saapumasta joukkueen harjoitusleirille.

AHL, jossa Ylösenkin on määrä pääosin pelata, ei ole vielä julkaissut säännöksiään rokottamattomille, mutta todennäköisesti ne noudattelevat NHL:n linjaa.

Keskiviikkona Detroit Red Wings kertoi, että joukkueen kärkihyökkääjä Tyler Bertuzzi on kieltäytynyt rokotuksesta.

Bertuzzi on toistaiseksi nimekkäin rokotuksesta kieltäytynyt NHL-pelaaja.

Koska Bertuzzi ei saa matkustaa joukkueensa mukana Kanadassa pelattaviin vierasotteluihin, hänelle ei myöskään makseta niiltä ajoilta palkkaa. Se tietää ainakin lähes puolen miljoonan dollarin menetyksiä.

Mikäli rokottamaton NHL-pelaaja saa tartunnan tai joutuu karanteenin jostakin muusta syystä, tältäkään ajalta palkkaa ei makseta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?