Johnny Oduya, 39, voitti kahdesti Stanley Cupin ja katosi julkisuudesta – nyt hän on palannut ”hengitysstudion” guruna

Johnny Oduya valmentaa hengitystekniikkaa myös ruotsalaisille huippujääkiekkoilijoille.

Entinen kiekkoilija Johnny Oduya kertoo elämästään Aftonbladetille.

19.9.2021 17:47

Ex-jääkiekkoilija Johnny Oduya, 39, on nykyään guru, joka opettaa hengitysharjoituksia Tukholmassa, kertoo Aftonbladet.

Ruotsalainen Oduya vetää harjoitusryhmiä Östermalmin rikkaassa naapurustossa toimivassa "hengitysstudiossa”, jonka yksi perustajista hän on.

Valkoisen, pehmustetun studion lattia on vuorattu patjoilla, suitsukkeet palavat ja kaikilla tunneille osallistuvilla on päällään pehmeät ja joustavat vaatteet.

Oduya löysi hengitysharjoitukset Balilta seitsemän vuotta sitten, kun hän vielä pelasi jääkiekkoa NHL:ssä. Kun ura sitten loppui vuonna 2018, oli meditatiivisista kokemuksista ja opeista hyötyä.

– Hengittämisestä tuli minulle tapa päästä läpi muutosvaiheesta, mutta myös keino lääkitä itseäni ja kroppaani pitkä jääkiekkouran jälkeen. Mitä haluan tehdä seuraavassa elämänvaiheessa ja kuinka voin palautua? Nämä kysymykset olivat vahvasti läsnä Balilla, Oduya kertoo Aftonbladetille.

Peliuran jälkeen hän katosi julkisuudesta.

– Otin rauhallisesti ja lensin tietoisesti tutkan alla niin kauan kuin mahdollista. Matkustelin, kouluttauduin ja löysin uusia hengitystekniikoita, hän sanoo.

Nykyisin Oduya vetää harjoituksia, joissa opetellaan esimerkiksi vapaasukelluksesta lainattuja hengitystekniikoita. Tekniikoilla voi vaikuttaa stressiin, keskittymiseen ja rentoutumiseen elämän haastavissa tilanteissa.

Oduya on vetänyt harjoituksia myös Ruotsin nykyisille huippukiekkoilijoille, kuten Kevin Stenlundille, Oliver Kylingtonille, Mattias Janmarkille, Victor Söderströmille, Emil Bemströmille ja Adrian Kempelle.

Oduya tietää, että ulkopuolisen silmin hänen nykyinen ammattinsa voi vaikuttaa hyvin erilaiselta kuin jääkiekkoilijan työ. Hän ei ole stereotyyppinen lätkäjätkä.

– Tunne vahvasti olevani urheilija, mutta mielestäni olen aika kaukana siitä, minkä ajattelevan kuuluvan tyypilliseen jääkiekkoilijuuteen. Se on hieman skitsofreenista, että hypin kahden maailman välillä, mutta se on mielestäni myös hienoa, Oduya kommentoi.

Hänestä on suuri etu, että hän voi yhdistellä mielessään asioita eri maailmoista.

– Kahtiajakavat ideat ovat hyvin myrkyllisiä niin yksilölle kuin yhteiskunnalle. Vaikutteita voi ottaa eri alueilta.

Oduya pelasi NHL-urallaan 850 ottelua seitsemässä eri joukkueessa. Puolustaja voitti Chicagon kanssa kaksi kertaa Stanley Cupin. Lisäksi hän saavutti olympiahopeaa ja MM-pronssia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?