Miro Heiskanen jäi ulos kymmenen parhaan joukosta – arvostettu media listasi NHL:n kovimmat lahjakkuudet - NHL - Ilta-Sanomat

Arvostettu media listasi NHL:n kovimmat lahjakkuudet – Miro Heiskanen jäi ulos kymmenen parhaan joukosta

Miro Heiskanen ei mahtunut The Athleticin listauksessa 10 parhaan joukkoon.

Miro Heiskanen on yksi liigan valovoimaisimmista nuorista pelaajista.

9.9. 14:34

Arvostettu jääkiekkolupausten arvioija Corey Pronman on laittanut järjestykseen peräti 193 hänen mielestään kovimman luokan alle 23-vuotiasta NHL-talenttia.

The Athleticilla julkaistun listauksen ykkösnimi on Coloradon tähtipuolustaja Cale Makar. Kärkiviisikon muut pelaajat ovat Carolinan Andrei Svetshnikov, Elias Pettersson, Rasmus Dahlin ja Quinn Hughes.

Korkeimmalle arvostettu suomalainen on Miro Heiskanen. Hän pääsi listalla sijalle 11 ja Pronmanin asteikolla kolmannelle portaalle. Vain kaksi kärkinimeä mahtui eliittiryhmään ja neljä seuraavaa kakkosryhmään.

– Hyökkäystehoista ei hänen kohdallaan välttämättä koskaan tule aivan huippuluokkaa, mutta hänen kahden suunnan pelinsä on aivan huippuluokkaa joka tilanteessa. Hän on joukkueensa ykköspuolustaja pitkän aikaa, Pronman kirjoittaa Heiskasesta.

Heiskanen kuuluu joukkoon, josta Pronman povaa tähdistötason pelaajaa. New York Rangersin Kaapo Kakko kuuluu ainoana suomalaisena neloskategoriaan.

– Kakko on turhauttanut tarkkailijat ja fanit otteillaan, mutta uskon yhä, että hänestä tulee ajan kanssa loistava NHL-pelaaja, Pronman arvioi ja povaa Kakosta yhä ykkösketjun talenttia.

Floridan varaama Anton Lundell on sijalla 37.

Keskikastissa on lisää suomalaisia. Eeli Tolvanen on sijalla 57, Jesperi Kotkaniemi 62 ja Ville Heinola 68. Kaikki kuuluvat kutoskoriin eli pelaajiin, joilla Pronman povaa olevan edellytyksiä jonnekin NHL-joukkueen kokoonpanon kärkipään ja keskikastin välimaastoon.

– Heinolan erinomainen pelikäsitys näkyy selvästi. Hänestä pitäisi tulla top-4 -puolustaja joukkueessaan ja pelata ylivoimaa, Pronman kirjoittaa.

Muita suomalaisia ei sadan parhaan alle 23-vuotiaan joukkoon mahtunut.

Pelaajan oli oltava korkeintaan 22-vuotias 15. syyskuuta 2021 mennessä päästäkseen listaukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?