NHL: Elvis Merzlikins puhui Matiss Kivlenieksin kuolemasta - NHL - Ilta-Sanomat

24-vuotiaan NHL-maalivahdin traagisen kuoleman todistanut sydän­ystävä avautuu – yksi tärkeä asia jäi kysymättä

Columbus Blue Jacketsin maalivahti Elvis Merzlikins näki läheltä, kuinka ilotulite tappoi hänen sydänystävänsä ja joukkuetoverinsa Matiss Kivlenieksin.

Elvis Merzlikins (oik.) menetti joukkuetoverinsa ja sydänystävänsä Matiss Kivlenieksin (vas.) heinäkuussa.

8.9. 18:01

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin maalivahti Elvis Merzlikins kertoi The Athletic -verkkosivustolle heinäkuun neljännen päivän traagisista tapahtumista.

Latvialainen Merzlikins sekä hänen joukkuetoverinsa ja maanmiehensä Matiss Kivlenieks osallistuivat tuolloin juhliin Columbuksen maalivahtivalmentaja Manny Legacen kotona.

Maalivahdit olivat saapuneet paikalle vain 40 minuuttia aikaisemmin, kun väärään suuntaan karannut ilotulite osui Kivlenieksiä, 24, ylävartaloon ja surmasi hänet.

Merzlikins, 27, arvelee, että jos Kivlenieks ei olisi sattunut ilotulitteen tielle, kuolonuhreja olisi tullut vielä enemmän. Miehet seisoivat tapahtumahetkellä grillin vieressä ja jos ilotulite olisi osunut kaasupulloon, jälki olisi ollut tuhoisaa.

– Kaikki olisi räjähtänyt taivaan tuuliin. Me kaikki olisimme kuolleet. Siksi sanon, että hän pelasti henkemme, koska hän kirjaimellisesti teki niin, vaikka kyse oli toki vahingosta, Merzlikins sanoi.

Merzlikins joutui kertomaan ystävänsä kuolinuutisen tämän äidille, sillä kukaan muu paikalla ollut ei osannut puhua latviaa.

Merzlikins rakasti Kivlenieksiä kuin pikkuveljeä. Hän antoi elokuussa syntyneelle pojalleen nimen sydänystävänsä mukaan: Knox Matiss Merzlikins.

Lue lisää: Matiss Kivlenieksin, 24, kuolin­illasta lisätietoja – murtunut joukkue­toveri kertoi NHL-vahdin sankarillisesta teosta

Merzilikins kertoi miesten puhuneen keskenään kaikesta. Vain yksi tärkeä asia jäi kertomatta Kivlenieksille.

– Heinäkuun neljännen päivän jälkeen aioin pyytää häntä Knoxin kummisedäksi. Tämä on ainoa asia, jota en ehtinyt sanoa hänelle, Merzlikins sanoi.

Merzlikins vannoi The Athleticille aikovansa kunnioittaa ystävänsä muistoa myös NHL-kaukalossa tulevalla kaudella.

– Tätä ei voi luvata varmaksi, mutta suunnittelen voittavani Vezina-palkinnon [NHL:n parhaan maalivahdin palkinto]. Aion voittaa v***n Vezinan hänelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?