Jesperi Kotkaniemi sai sopimuksen Carolinalta – taustalla Sebastian Ahon toissa kesän tarjouskohu - NHL - Ilta-Sanomat

Carolina täräytti hämmentävän sopimus­­tarjouksen Jesperi Kotkaniemestä – suoria viittauksia yritykseen napata Sebastian Aho

Carolina Hurricanes on tarjonnut Montrealin suomalaistaiturille sopimusta.

Jesperi Kotkaniemi on saanut vitsiltä haiskahtavan tarjouksen Carolina Hurricanesilta.

29.8. 10:43

Menneet ovat menneitä. Vai ovatko? NHL-seura Carolina Hurricanes irvailee ilmeisen läpinäkyvästi Montreal Canadiensin muutaman vuoden takaisen sopimustarjouksen kustannuksella.

Toissa kesänä Montreal teki Carolina-tähdelle Sebastian Aholle niin sanotun ”offer sheetin”, eli tarjosi rajoitetun agentin statuksella liikkuneelle suomalaiselle sopimusta. Carolina vastasi kilpailevan seuran tarjoukseen ja sai siten pitää suomalaisen.

Lue lisää: Montreal Canadiensin pomo kommentoi Sebastian Aholle tehtyä tarjousta: ”Tehtävänämme oli hankkia lahjakas hyökkääjä”

Nyt Carolina on tehnyt vastaavanlaisen tarjouksen Montrealin hyökkääjätaituri Jesperi Kotkanimelle, 21, joka on tällä hetkellä rajoitettu vapaa-agentti, mutta jonka pelaajaoikeudet kuuluvat edelleen Montrealille.

Hurricanes tarjoaa Kotkaniemelle 6,1 miljoonan dollarin yksivuotista sopimusta, jonka Kotkaniemi on hyväksynyt. Montrealilla on viikko aikaa vastata esitettyyn tarjoukseen, jos se ei halua menettää viime kaudella 20 pistettä runkosarjassa iskenyttä Kotkaniemeä.

Kotkaniemelle tarjottu sopimus sisältää myös 20 dollarin allekirjoitusbonuksen, jonka voidaan nähdä viittaavan suoraan Ahon pelinumeroon 20. Tarkalleen 6 100 015 dollarin sopimus (bonusta lukuun ottamatta) viitaa puolestaan Kotkaniemen pelinumeroon 15.

Lue lisää: Sebastian Aho kommentoi ensi kertaa sopimussoppaansa – ”Vaikea tilanne minulle ja perheelleni”

Jotta kostotoimi olisi vielä läpinäkyvämpi, Hurricanesin GM:n Don Waddelin antamat kommentit on kopioitu suoraan Montrealin vanhasta tiedotteesta tuolloiseen kohusopimukseen liittyen. Ahon nimen tilalle on vaan vaihdettu Kotkaniemen nimi.

– Hän on nähnyt joukkueemme ydinryhmän ja haluaa olla osa sitä, Waddell toteaa.

Kesällä 2019 Sebastian Aho sai kohutarjouksen Montreal Canadiensilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?