Kaapo Kakko huomasi kehityksensä heti jäälle päästyään – räjähtääkö nyt pankki? ”Sitä lähden ehdottomasti hakemaan”

Kaapo Kakko on nauttinut kesästä Turussa ja paiskinut hommia punttisalilla.

Kaapo Kakko osallistui NHL-pelaajien kesätapaamiseen Hämeenlinnassa.

6.8.2021 7:07

New York Rangersin Kaapo Kakko valmistautuu jo kolmanteen NHL-kauteensa.

Keskiviikkona Kakko, 20, poikkesi kesäharjoittelun lomassa Turusta Hämeenlinnaan, jonne Leijonien johto oli kutsunut suurimman osan Suomen NHL-pelaajista.

Kakko saapui Vanajanlinnaan hyväntuulisena. Kesä on sujunut mitä parhaiten.

– Olen päässyt ehjänä treenailemaan, ja homma on toiminut hyvin, Kakko kertoi.

Harjoittelun lisäksi Kakko on nauttinut läheistensä seurasta.

– Olen viettänyt kaverien ja perheen kanssa niin paljon aikaa kuin pystyy.

– Kun on joukkueen ainoana suomalaisena ollut ”Nykissä”, niin välillä on ollut vähän pitkiä päiviä ja tuntunut tylsältä.

Kakko on treenannut kesällä Marko Rautalan valmennuksessa yhdessä muun muassa Mikko Rantasen kanssa. Samassa porukassa Kakko on harjoitellut jo useampana kesänä.

– Salilla olemme olleet paljon. Nopeustreeniä, vähän kestävyyttä. Samaa kaavaa kuin ennenkin. Nyt alamme käydä enemmän jäällä.

Kakko on aistinut treenin menneen perille.

– Olen ehtinyt käydä vasta pari kertaa jäällä, mutta on heti tuntunut, että olen taas paremmassa kunnossa kuin viime vuosina. Sen myötä odotan taas itseltäni enemmän ensi kaudella.

Treenikavereilla Mikko Rantasella (vas.) ja Kaapo Kakolla oli hauskaa.

Harvinaisen nuorena NHL:ään suunnannut Kakko on vielä parin ensimmäisen kautensa aikana maksellut oppirahoja maailman kovimmassa liigassa.

Viime kaudella hän otti jo ison kehitysloikan, mutta tehopisteet jäivät vielä hieman piippuun. Kakon edesottamukset lupasivat kuitenkin hyvää tulevaan.

Kenties jo ensi kaudella pankki räjähtää myös tehopisteiden osalta.

– Sitä lähdetään ehdottomasti hakemaan. Se on ihan selvä, Kakko sanoo päättäväisesti.

– Mielestäni olen edelleen sen tyylinen pelaaja, että pisteiden tekoon pitäisi pystyä.

Rangers on ollut muutosten kourissa. Viime kauden kalkkiviivoilla seurajohto pantiin uusiksi, ja tänä kesänä päävalmentajakin vaihtui. David Quinnin paikan otti Gerard Gallant.

– Odotan kautta innolla. Paljon muutoksia on tullut, muutamia uusia hankintojakin. Paperilla meillä on hyvän näköinen joukkue.

Vielä parilla ensimmäisellä kaudellaan Kakko ei ole päässyt näyttämään kynsiään kärkiketjujen roolissa – muutamia lyhyitä pätkiä lukuun ottamatta.

Nyt turkulaiselle on kuitenkin pedattu suurempaa tonttia. Viime kaudella Rangersin kärkiketjun laidassa viilettänyt Pavel Butshnevits nimittäin kaupattiin tänä kesänä St. Louisiin, minkä on arveltu satavan Kakon laariin.

– Hyvältä kuulostaa ja sitä toivotaan. On toivottu aiemminkin. Mutta ei tietenkään pelkästään toivoa voi. Näyttöjäkin pitää pystyä antamaan. Nyt kun on uusi valmennuskin, sitäkin kautta voi vähän isompaa näytönpaikkaa tulla.

Kakko on pelannut New York Rangersissa nyt kaksi kautta.

Rangers voi jysäyttää vielä tänä kesänä todellisen megakaupan, sillä manhattanilaisjoukkueen on raportoitu olevan Buffalon supertähtisentterin Jack Eichelin perässä.

– Jännä nähdä. Paljon on kaikenlaisia huhuja. Jäädään odottamaan.

NHL-kauden lisäksi myös ensi talven olympialaiset ovat Kakon mielessä.

Jos NHL-pelaajien osallistuminen Pekingiin saa sinettinsä, Kakko kuuluu ryhmään, joka taistelee pelipaikasta leijonaryhmässä.

– Hienoa olisi totta kai olla mukana. Toivotaan, että NHL-pelaajat ylipäätään sinne pääsisivät. Olisihan se hienoa päästä näkemään kaikkien maiden parhaat pelaajat vastakkain.

– Suomi on nyt pärjännyt MM-kisoissa, mutta ehkä ei vielä ole olleet ykkösniput kaikilla kasassa. Nyt näkisi senkin, Kakko sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?