Aleksander Barkovilla ytimekäs näkemys Rasmus Ristolaisesta - NHL - Ilta-Sanomat

Aleksander Barkovilla ytimekäs näkemys Rasmus Ristolaisesta

Lähes kaikki suomalaiset NHL-pelaajat kokoontuivat Hämeenlinnassa. Aleksander Barkov odottaa vesi kielellä alkavaa kautta.

Aleksander Barkov osallistui keskiviikkona NHL-pelaajien kesätapaamiseen Hämeenlinnassa.

5.8. 14:50

Vanajanlinnan pihamaalla todistettiin keskiviikkona tuiki harvinaista hetkeä, kun paikalla parveili koko suomalaisen jääkiekkoilun kerma, noin nelisenkymmentä NHL-pelaajaa.

Kyseessä oli lähtölaukaus ensi talven olympialaisille – joihin NHL-pelaajien osallistuminen ei kuitenkaan ole vielä saanut lopullista sinettiä.

Pekingin talvikisat olisivat Suomen nykyisille supertähdille ensimmäinen mahdollisuus pelata yhdessä leijonapaidassa.

– Ovathan olympialaiset olleet mielessä. Sotshi (2014) oli elämäni kohokohtia. Se koko tapahtuma. Ei pelkästään jääkiekko, vaan kaikki ne muut lajit ympärillä. Olisi aika siistiä, jos se tapahtuisi uudelleen, Aleksander Barkov sanoi.

Vaikka Vanajanlinnassa olivat paikalla kaikki maan kirkkaimmat NHL-tähdet, Katumajärven rannalla puhutti erityisesti mies, joka oli joukosta poissa.

Leijonien johtoryhmän yhteisellä päätöksellä yli 500 NHL-ottelun puolustaja Rasmus Ristolainen nimittäin jätettiin kutsumatta tilaisuuteen.

Yhtenä vahvana kandidaattina olympiajoukkueen kapteeniksi oleva Barkov ei ottanut suoranaisesti kantaa johtoryhmän ratkaisuun, mutta kertoi oman, ylistävän näkemyksensä Ristolaisesta.

Rasse on mielestäni yksi NHL:n parhaista puolustajista. Kyllähän hänellä paljon on annettavaa mihin joukkueeseen tahansa, Barkov sanoi.

Viime kaudella Panthersin taival tyssäsi pudotuspeleissä tulevan mestarin Tampa Bayn käsittelyssä.

Barkov on valmistautunut yhdeksänteen NHL-kauteensa tutusti kotimaisemissaan Tampereella. Treeniseurana ovat olleet Patrik Laine ja Winnipeg Jetsin organisaatioon kuuluva Joona Luoto.

Pelihommista Barkov ei ole malttanut pysyä kesälläkään sivussa. Muutama viikko sitten hän juhli rullakiekon Suomen mestaruutta.

– Vihdoin olen mestari jossakin lajissa, Barkov naurahti.

– Kyllä nämä ihan pienetkin mestaruudet kelpaa, parikin kertaa myös katulätkän Suomen mestaruuden voittanut tamperelainen jatkoi.

Alkavaa kautta Barkov odottaa vesi kielellä. Helmikuussa siintävien olympialaisten lisäksi myös NHL:ssä pullat ovat ennakolta nyt paremmin uunissa kuin kertaakaan aiemmin. Panthersin viime kausi oli vihdoin lupauksia herättävä.

– Otimme viime kaudella ison askeleen eteenpäin. Luulen, että myös tänä kesänä. Meille on tullut hyviä pelaajia ja olemme saaneet pidettyä kaikki tärkeät pelaajat.

Floridan kesän toistaiseksi merkittävin hankinta on ollut Buffalosta värvätty Sam Reinhart, vuoden 2014 kakkosvaraus.

Suomalaisittain mielenkiintoinen nimi Floridassa on Anton Lundell, joka lähtee syksyllä jahtaamaan pelipaikkaa pantteriryhmästä.

Kapteeni Barkov on ehtinyt jo ottaa nuorta maanmiestään siipiensä suojaan.

– Jonkun verran olemme viestitelleet ja puhuneet puhelimessa, mutta emme ole vielä hirveästi nähneet, Barkov kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?