Rasmus Ristolainen jäi ulos NHL:n suomalaistähtien Leijona-leiriltä - NHL - Ilta-Sanomat

Leijonien valmennusjohto kerää NHL:n suomalaistähdet koolle – yksi nimi puuttuu yllättäen listalta

Leijonien valmennusjohdon tapaamiseen on kutsuttu 44 pelaajaa.

Jukka Jalosen johtama Leijonien valmennusryhmä kutsuu suomalaiset NHL-pelaajat kokoon ensi viikolla. Kuva viime kevään Latvian MM-kisoista.

28.7. 14:26

Suomalaisten NHL-pelaajien kerma kokoontuu ensi viikon keskiviikkona Suomen A-maajoukkuevalmennuksen järjestämään tapaamiseen.

Tapaamista voi pitää eräänlaisena lähtölaukauksena ensi talven Pekingin olympiaturnaukseen, jossa saatetaan nähdä NHL-pelaajia kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

NHL-pelaajien kesätapaamiseen Hämeenlinnaan on kutsuttu yhteensä 44 suomalaispelaajaa. Mukana on tuhti kattaus suomalaistähtiä.

Tilaisuutta tähdittävät muun muassa viime kauden tehokkaimmat suomalaispelaajat Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Sebastian Aho.

Kattavalta listalta puuttuu yksi tunnettu nimi. Buffalo Sabresista Philadelphia Flyersiin viime perjantaina kaupattu Rasmus Ristolainen ei saanut kutsua tapaamiseen. Ristolainen vahvisti asian IS:lle. Tapaamiseen on valittu 13 suomalaispuolustajaa.

– Ei tässä sen ihmeellisemmästä ole kyse. Olemme monesti aiemmin kutsuneet ”Rassen” maajoukkuetapahtumin, eikä hän ole tullut. Päätimme, että tähän tapahtumaan hän ei saa kutsua, mutta se ei poista mitään. Syksyllä näemme taas Rassen pelejä, kun menemme jossain vaiheessa Jukka Jalosen kanssa Pohjois-Amerikkaan, kommentoi Leijonien GM Jere Lehtinen Ilta-Sanomille.

Lehtisen mukaan kutsumatta jättäminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että Ristolaista ei nähdä ensi talven olympiaturnauksessa, jos NHL-pelaajat ovat mukana.

– Ei missään nimessä. Ei tässä sen isommasta asiasta ole kyse. Olemme Jukan kanssa nähneet Rassen pelejä, ja syksyllä taas pelit jatkuvat normaalisti ja silloin näemme häntäkin enemmän, Lehtinen sanoi.

– Jos ja toivottavasti kun NHL-pelaajat ovat mukana, lopulliseen joukkueeseen tulee mahdollisesti tämän nyt kutsutun ryhmän ulkopuoleltakin pelaajia. Rasse kuuluu tähän osastoon.

Ristolainen, 26, pelasi viime kaudella Buffalossa keskimäärin 22.17 minuuttia ottelua kohti, mikä oli kolmanneksi eniten suomalaisista.

Kaudesta 2013–14 lähtien Pohjois-Amerikassa pelanneella turkulaispuolustajalla on tilillä yli 500 NHL-ottelua.

Maajoukkuepaidassa Ristolaista ei ole nähty viime vuosina. Ristolainen pelasi edellisen kerran Leijonissa syksyllä 2016 järjestetyssä World Cupissa.

Viime toukokuussa Ristolainen ilmaisi halunsa pelata olympialaisissa Total NHL Foreverin haastattelussa.

Ensi viikon tapaamiseen kutsutuista pelaajista Joonas Donskoi, Erik Haula, Kasperi Kapanen ja Tuukka Rask eivät saavu paikalle, sillä he ovat tällä hetkellä Pohjois-Amerikassa. Samoin on johtoryhmään kuuluva Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen.

Lehtinen ja Jalonen lähtevät syyskaudella pelaajatarkkailumatkalle Pohjois-Amerikkaan, mutta ajankohta on vielä auki.

– NHL:n runkosarja alkaa vähän myöhemmin ja marraskuussa pelataan Karjala-turnaus. Varmaan ajoitamme reissun Karjala-turnauksen ja Venäjän EHT-turnauksen väliin. Toivottavasti silloin päästään reissuun, Lehtinen kertoi.

Olympiajoukkueen pelaajavalinnat tehdään mahdollisesti loppuvuodesta.

– Jos NHL-pelaajat ovat mukana, valinnat tehdään loppuvuodesta varmaan. Toivon itse, että valinnat tehtäisiin vasta tammikuussa, mutta tässä on vielä paljon muuttuvia tekijöitä, sanoi Lehtinen.

– NHL-pelaajat haluavat pelata olympialaisissa, joten olisi todella ikävää, jos he eivät pääse kokemaan olympiaturnausta. Se on positiivinen juttu ja hieno nähdä, että kiinnostusta pelaajilta löytyy todella paljon.

Pelaajalista kokonaisuudessaan:

Maalivahdit (8):

Ville Husso, Joonas Korpisalo, Mikko Koskinen, Kaapo Kähkönen, Kevin Lankinen, Antti Raanta, Tuukka Rask, Juuse Saros

Puolustajat (13):

Jani Hakanpää, Miro Heiskanen, Henri Jokiharju, Olli Juolevi, Mikko Lehtonen, Esa Lindell, Niko Mikkola, Olli Määttä, Markus Nutivaara, Juuso Riikola, Urho Vaakanainen, Sami Vatanen, Juuso Välimäki

Hyökkääjät (23):

Sebastian Aho, Joel Armia, Aleksander Barkov, Joonas Donskoi, Mikael Granlund, Erik Haula, Roope Hintz, Kaapo Kakko, Kasperi Kapanen, Joel Kiviranta, Leo Komarov, Jesperi Kotkaniemi, Janne Kuokkanen, Patrik Laine, Juho Lammikko, Artturi Lehkonen, Anton Lundell, Eetu Luostarinen, Jesse Puljujärvi, Mikko Rantanen, Arttu Ruotsalainen, Teuvo Teräväinen, Eeli Tolvanen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?