Marc-Andre Fleury kaupattiin – ex-joukkuetoveri jyrähti - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n paras maalivahti vaihdettiin tuntemattomaan suomalaiseen – entinen joukkuetoveri jyrähti: ”Hullua”

NHL:n parhaana maalivahtina palkittu Marc-Andre Fleury kaupattiin Las Vegasista Chicagoon. Vaihdossa siirtyi vain miltei tuntematon suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen.

Marc-Andre Fleury kaupattiin Chicagoon.

27.7. 23:55

NHL-Seura Vegas Golden Knights teki tiistaina yllättävän peliliikkeen siirtomarkkinoilla. Vegas kauppasi viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valitun Marc-Andre Fleuryn, 36, Chicago Blackhawksiin ja sai tilalle vain tuntemattoman suomalaishyökkääjän Mikael Hakkaraisen.

23-vuotias Hakkarainen on pelannut urallaan vain farmiliigan otteluita. Fleury ilmeisesti kaupattiin, jotta Vegas sai hänen seitsemän miljoonan dollarin suuruisen vuosipalkkansa verran tilaa palkkakattoonsa.

Kanadalaisen Fleuryn pelaaja-agentti Allan Walsh tuohtui suojattinsa kohtelusta. Fleury sai tietää kaupasta Twitterin välityksellä, ja Walsh ilmoitti Fleuryn harkitsevan tulevaisuuttaan perheensä kanssa. On mahdollista, että Fleury päättää lopettaa uransa saman tien.

Moni NHL-asiantuntija piti Walshin tavoin Fleuryn kohtelua törkeänä. Winnipeg Free Pressin kiekkokolumnisti Michael McIntyre hämmästeli Vegasin kiittämättömyyttä.

– Marc-Andre Fleury auttoi nostamaan Vegasin jääkiekon kartalle. Hän johti joukkueen Stanley Cupin finaaliin heti seuran ensimmäisenä vuonna. Hän oli loistava joukkuepelaaja, kun Robin Lehner [kilpaileva huippumaalivahti] hankittiin seuraan. Hän voitti Vezinan [NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon] viime vuonna. Miten Golden Knights palkitsi hänet? Siten, että hän sai lukea Twitteristä tulleensa kaupatuksi. Palkkakattotilaa vastaan. Kylmäveristä käytöstä, McIntyre twiittasi.

ESPN-kanavan ankkuritähti Linda Cohn kirjoitti, että NFL-tähti Aaron Rodgersin vaikeudet seuransa Green Bay Packersin kanssa eivät ole mitään verrattuna Fleuryn saamaan kohteluun.

– Yksikään seurajohto ei ole kohdellut tulevaa Hall of Fame -pelaajaa yhtä epäkunnioittavasti ja aliarvostavasti kuin [Vegas] Marc-Andre Fleuryä, Cohn twiittasi.

The Hockey News -lehden toimittaja Matt Larkin muistutti, että Fleuryä on kohdeltu kaltoin ennenkin.

– Vaikea keksiä toista NHL-pelaajaa, joka olisi samaan aikaan yleisesti rakastettu, mutta silti toistuvasti halveksittu, kuten Marc-Andre Fleuryä, Larkin twiittasi.

Myös maalivahdin entinen joukkuetoveri Beau Bennet otti kantaa kohuun.

– Fleury on paras maalivahti ja joukkuetoveri, kenen kanssa olen ikinä pelannut. Monet ovat varmasti samaa mieltä. Hän kohtelee kaikkia kuin kultaa. Hullua, miten häntä kohdellaan jääkiekkomaailmassa, Fleuryn kanssa yhdessä Pittsburgh Penguinsissa pelannut Bennet harmitteli Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?