NHL-maalivahti Matiss Kivlenieksin, 24, kuolemasta uutta tietoa – näin poliisiraportit kuvaavat traagista turmailtaa - NHL - Ilta-Sanomat

NHL-maalivahti Matiss Kivlenieksin, 24, kuolemasta uutta tietoa – näin poliisiraportit kuvaavat traagista turmailtaa

Matiss Kivlenieksin kuolema oli poliisiraporttien mukaan ”traaginen onnettomuus”.

Matiss Kivlenieks Latvian maalilla kevään MM-kisoissa.

13.7. 13:07

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin nuori latvialaismaalivahti Matiss Kivlenieks kuoli tapaturmaisesti 4. heinäkuuta.

24-vuotias Kivlenieks oli Michiganin Novissa juhlimassa Blue Jacketsin maalivahtivalmentajan Manny Legacen tyttären häitä ja päivä oli jatkunut Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän juhlinnalla.

Kivlenieksin kerrottiin ensin kuolleen tapaturmaisesti liukastumalla ja lyömällä päänsä betoniin. Myöhemmin kerrottiin, että kuolinsyy oli rintaan osunut ilotulite.

Lue lisää: 24-vuotiaana kuolleen NHL-vahdin kuolinsyy paljastui – tragedian aiheuttikin rintaan osunut ilotulite

Paikallinen Novin kaupungin poliisilaitos on antanut lisätietoja turman tutkinnasta. The Columbus Dispatch -sanomalehti uutisoi, että onnettomuudesta ei ole tehty rikosilmoituksia. Poliisitutkinnassa ei ole paljastunut laittomuuksia ja Kivlenieksin kuolemaa pidetään poliisiraporteissa ”traagisena onnettomuutena”.

Ilotulitteet olivat lehden mukaan Michiganin osavaltion lakien mukaan suurimmat kaupalliseen käyttöön sallitut.

Syyttäjä on tutustumassa poliisiraportteihin.

Onnettomuus tapahtui paikallista aikaa hieman kello 22 jälkeen. Tapahtumahetkellä poreammeessa olleen Kivlenieksin kerrotaan yrittäneen paeta ilotulitetta. Toinen ilotulite kuitenkin osui häntä rintaan, ruumiinavauksesta on voitu todeta. Hän sai ulkoisia vammoja sekä kuolettavat vammat sydämeensä ja keuhkoihinsa.

The Columbus Dispatch kertoo, että tapahtumapaikalta soitettiin kolme hätäpuhelua alle kahden minuutin aikana. Kivlenieks kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan seitsemän minuuttia ja seitsemän sekuntia sen jälkeen, kun ensihoitajat olivat päässeet perille.

Kivlenieks todettiin kuolleeksi läheisessä sairaalassa.

Columbus Blue Jackets on järjestämässä Kivlenieksille muistotilaisuuden torstaina. The Columbus Dispatchin mukaan maalivahdin äiti ja sisko ovat matkustaneet Latviasta Columbukseen muistotilaisuutta varten.

Nuoren pelaajan muistoksi on perustettu The Matiss Kivlenieks Memorial Fund -rahasto, joka tukee nuoria kiekkoilijoita Columbuksessa ja Latviassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?