Matiss Kivlenieks: Kuolleen NHL-vahdin kuolinsyy paljastui – tragedian aiheutti rintaan osunut ilotulite - NHL - Ilta-Sanomat

24-vuotiaana kuolleen NHL-vahdin kuolinsyy paljastui – tragedian aiheuttikin rintaan osunut ilotulite

Matiss Kivlenieks menehtyi traagisesti 24-vuoden iässä.

Matiss Kivlenieks ehti pelata NHL:ssä kahdeksan ottelua.

5.7.2021 20:52

Michiganilaisen oikeuslääkärin mukaan ruumiinavaus paljasti, että NHL-seura Columbus Blue Jacketsin latvialainen maalivahti Matiss Kivlenieks kuoli rintaan tulleen vamman takia. Vamman aiheutti ilotulite.

Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Kivlenieks menehtyi Novissa Yhdysvalloissa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

The Athleticin mukaan poliisi kertoi, että latvialainen Kivlenieks , 24, oli ennen kuolemaansa ”paennut porealtaasta” useiden ihmisten kanssa. Syynä paolle olivat olleet ”virheellisesti toimineet ilotulitteet”.

Ennen ruumiinavausta Kivlenieksin uskottiin menehtyneen, kun hän liukastui paetessaan porealtaasta ja löi päänsä betoniin.

Kivlenieksin kuolemaa ovat kommentoineet useat NHL-seurat ja -pelaajat.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen sanoi onnettomuusuutista ”traagiseksi, järkyttäväksi ja niin kovin surulliseksi” The Athleticille. Lisäksi hän julkaisi koskettavan twiitin.

Lue lisää: Columbuksen 24-vuotias NHL-vahti kuoli tapaturmaisesti – GM Jarmo Kekäläinen julkaisi koskettavan viestin

NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi onnettomuutta tiedotteessa.

– Kivlenieksin rakkaus elämää kohtaan ja intohimo jääkiekkoon ovat asioita, joita hänen ystävänsä ja pelikaverinsa jäävät kaipaamaan, Bettman sanoi.

Kivlenieks ehti pelata NHL-urallaan kahdeksan ottelua Columbuksen paidassa. AHL:ssä pelejä kertyi yli 80. Hän torjui neljässä ottelussa viime kevään MM-kisoissa ja pelasi nollapelin Kanadaa vastaan Latvian sensaatiovoitossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?