Columbuksen NHL-maalivahti on kuollut vain 24-vuotiaana – seura kertoi lisätietoa traagisesta onnettomuudesta

Matiss Edmunds Kivlenieks on kuollut, kertoo Latvian jääkiekkoliitto.

Matiss Edmunds Kivlenieks on kuollut.

5.7.2021 15:24 | Päivitetty 5.7.2021 16:13

Latvialainen jääkiekkomaalivahti Matiss Edmunds Kivlenieks on kuollut 24-vuotiaana, kertoo Latvian jääkiekkoliitto. Seuratasolla hän edusti NHL-seura Columbusta ja tämän farmiseuraa Cleveland Monstersia.

Columbuksen tiedotteen mukaan Kivlenieks kuoli maanantain vastaisena yönä traagisessa onnettomuudessa. Hän oli pudonnut ja loukannut päänsä. Ensihoitohenkilökunta saapui paikalle, mutta maalivahti menehtyi vähän onnettomuutensa jälkeen.

– Olemme järkyttyneitä ja surullisia Matiss Kivlenieksin menettämisestä. Esitämme syvimmät osanottomme hänen äidilleen Astridalle, hänen perheelleen ja ystävilleen tänä hirveänä aikana, Columbuksen jääkiekkojohtaja John Davidson kommentoi seuran tiedotteessa.

– ”Kivi” oli upea nuori mies, joka tervehti kaikkia joka päivä hymyillen. Hänen vaikutustaan seurallemme viimeisen neljän vuoden aikana ei unohdeta.

Myös Latvian jääkiekkoliitto esitti tiedotteessaan surunvalittelunsa.

– Esitämme syvimmät osanottomme Latvian maajoukkuemaalivahdin Matiss Edmunds Kivlenieksin sukulaisille, ystäville ja kollegoille. Matiss poistui keskuudestamme ennenaikaisesti, Latvian jääkiekkoliiton tiedotteessa lukee.

– Matissin taistelutahto, työmoraali ja asenne olivat esimerkillisiä lajissamme. Hänen kuolemansa on suuri menetys sekä Latvian jääkiekolle että myös koko maalle.

Kivlenieks teki Columbus Blue Jacketsin kanssa sopimuksen vuonna 2017 ja pelasi urallaan kahdeksan NHL-ottelua.

Hän debytoi NHL:ssä legendaarisessa New Yorkin Madison Square Gardenissa tammikuussa 2020. Debyytissään Kivlenieks torjui 31 kertaa ja otti voiton Rangersista.

Tämän kevään MM-kisoissa Kivlenieks torjui Latvian maalilla neljässä ottelussa. Hän oli sensaation pääarkkitehti, kun kisaisäntä Latvia kaatoi alkusarjassa Kanadan maalein 2–0. Hän torjui nollapelissään 38 laukausta.

– Aivan ilmiömäinen peli häneltä. Aivan mahtava. En voi kuvitellakaan, mitä hänen mielessään nyt liikkuu. Olemme niin iloisia hänen puolestaan. Hän tuo meille valtavasti itseluottamusta, Latvian kapteeni Kaspars Daugavins kiitteli Kivlenieksiä Kanadan kaatamisen jälkeen toukokuun 21. päivä.

Juttua päivitetty 5.7. kello 16.13.

Lue lisää: Video: MM-kisoissa heti jättiyllätys! Kisaisäntä Latvia kaatoi Kanadan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?