”Kyllä Tampa sen vie” – Filppula luottaa entiseen seuraansa kuin vuoreen

Valtteri Filppula ei turhia huutele. Sen tietävät kaikki, jotka tuntevat tämän NHL-mestarin vuosimallia 2008. Siksi kannattaa noteerata hänen vahva luottonsa ja sisäpiirin tietonsa.

Valtteri Filppula ja Teemu Selänne ovat valmiita Bermuda-turnaukseen. Ovatko he pari, sen päättää arpa.

2.7.2021 22:38

NHL-kiekkoilija Valtteri Filppula ei anna Montreal Canadiensille juurikaan toivoa, kun finaalisarja siirtyy Kanadan puolelle. Montreal jäi Tampa Bay Lightningin jyrän alle kahdessa ensimmäisessä ottelussa, eikä tahti siitä muutu.

”Valle” edusti Lightningia kausilla 2013–2017. Hän mieltyi floridalaiskaupunkiin niin syvästi, että osti sieltä talon ja asettui asumaan Meksikonlahden rannikolle.

– Tennistä paljon ja golfiakin pari kertaa viikossa, Filppula kertoo harrastuksistaan, kun hänen NHL-kautensa oli päättynyt runkosarjaan Detroit Red Wingsin riveissä.

Samalla umpeutui hänen sopimuksensa. Nyt vantaalaislähtöinen hyökkääjä on vapaa agentti ja odottelee rauhassa, mitä tulee tarjolle heinäkuun lopussa, kun NHL:n vapaiden pelaajien markkinat avautuvat.

– Haluaisin pelata vielä vuoden. NHL on ilman muuta ykkösvaihtoehto, mutta katsotaan, miltä tilanne näyttää kuukauden kuluttua.

Filppula ei sulje muitakaan liigoja, kuten Sveitsin tai Suomen, pois laskuistaan.

Valtteri Filppulan kroppa on tikissä: 183 senttiä ja hiukan alle 90 kiloa.

Mikä joukkue sitten hänet palkkaakaan, saa se meritoituneen, kokeneen ja ennen kaikkea edelleen huippukuntoisen hyökkääjän.

37-vuotias Filppula on pitänyt hyvää huolta tärkeimmästä työvälineestään: hänen urheilijan kroppansa hipoo edelleen täydellistä.

– Töitä pitää tietysti tehdä paljon, kuten aina. Mutta nykyään maltan huoltaa lihaksistoa paremmin. Ennen riitti kuppi kahvia palautteluun, mutta iän myötä huoltava treeni on yhä tärkeämpää, Valtteri sanoo hymyillen.

Filppula pelaa tennistäkin kunnianhimoisesti. Hän on yksi lauantaina pelattavan perinteisen Bermuda-turnauksen voittajasuosikeista.

Hän pääsi nostamaan voittopystiä vuonna 2018 Teemu Selänteen parina, kun he kaatoivat finaalissa Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen.

NHL-statusta pursuava Bermuda pelataan lauantaina juhlatunnelmissa, sillä kyseessä on 40:s turnaus. Pelit alkavat Kalastajatorpan tenniskentillä klo 9, finaali klo 16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?