HS: 20-vuotiaana NHL:ään lähtenyt Ossi Väänänen eli vuosia erikoisessa rahakuplassa – vanhempien neuvot pelastivat pahimmalta

Entinen NHL-pelaaja Ossi Väänänen kertoo HS Vision pitkässä haastattelussa elämästään nuorena miljonäärinä.

Ossi Väänänen juhli jääkiekon maailmanmestaruutta Leijonien joukkueessa Bratislavassa 2011.

2.7.2021 14:36

Jääkiekkoilija Ossi Väänänen, 40, sai uransa ensimmäisen NHL-sopimuksen 20-vuotiaana, vuonna 2000. Hän lähti kotimaisemistaan ja Helsingin Jokereista ison veden taakse Phoenix Coyotesin riveihin.

HS Vision haastattelussa Väänänen myöntää, että raha uhkasi sekoittaa nuoren miehen pään.

– Sen huomasi omassa ajatusmaailmassa, johon hiipi tietynlainen ihannointi materialismiin. En ole koskaan ollut make it rain -tyyppinen, mutta sen pienen muutoksen huomasi, Väänänen sanoi HS Visiolle.

Väänänen kiitti vanhempiaan Jaria ja Outia siitä, että heidän neuvonsa pelastivat hänet pahemmalta.

– Olen tyytyväinen, että ymmärsin aikaisessa vaiheessa, että raha ei ole rajaton resurssi. Pohjaton kiitos siitä kotiin, Väänänen sanoi HS Visiolle.

Lue lisää: Härskiä sääntöjen hyväksikäyttöä? NHL:n supertähdestä tehty ratkaisu puhutti – jyrää nyt ylivoimaisesti

Lue lisää: Patrik Laineen tuska hellittää mielipuuhan parissa – ”Eiköhän tässä johonkin päästä pelaamaan”

Ossi Väänänen pelasi NHL:ssä seitsemän kauden ajan vuosina 2000–2009. Hän edusti Phoenix Coyotesia, Colorado Avalanchea, Philadelphia Flyersia ja Vancouver Canucksia.

Hockeyzoneplus-sivuston mukaan Väänänen ansaitsi NHL-urallaan yhteensä 5 947 500 dollaria (nykykurssilla 5 030 057 euroa). Pohjois-Amerikasta palattuaan hän pelasi kauden verran KHL:ää Minskin Dinamossa ja sen jälkeen kasvattajaseurassaan Jokereissa 2010–2016 SM-liigaa ja KHL:ää.

Lue lisää: Ossi Väänänen paljasti supernolon suihkuepisodin – yllätti NHL:n legendan härskillä tempulla: ”Mua kaduttaa, kun kerron tätä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?