Härskiä sääntöjen hyväksikäyttöä? NHL:n supertähdestä tehty ratkaisu puhutti – jyrää nyt ylivoimaisesti

Tampa Bay pelaa NHL:n pudotuspeleissä poikkeuksellisen kalliilla joukkueella, jolla ei olisi mitään mahdollisuuksia mahtua runkosarjan palkkakattoon.

Nikita Kutsherov on loistanut NHL:n pudotuspeleissä.

2.7.2021 12:48

Tampa Bay Lightning on kiinni toisessa peräkkäisessä Stanley Cupin voitossa. Se on aloittanut finaalisarjan kahdella voitolla kesän yllättäjästä Montreal Canadiensista.

Yksi Tampan menestyksen kulmakivistä on tämänkin vuoden pudotuspeleissä ollut venäläistähti Nikita Kutsherov.

Kutsherov on pudotuspelien pistepörssin ylivoimainen kärkinimi tehtailtuaan 30 (7+23) pistettä 20 ottelussa. Lähimpänä on joukkuekaveri Brayden Point (14+9) 23 pisteellään.

Tapa, jolla Kutsherov tuotiin tällä kaudella estradille, on herättänyt keskustelua ja kritiikkiä kauden alusta asti asti.

Hän ei pelannut runkosarjassa peliäkään, vaan oli lonkkaleikkauksen takia sivussa.

Tampa oli jo runkosarjassa todella tiukoilla palkkakattonsa kanssa, mutta koska Kutsherov oli asetettuna pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle, hänen 9,5 miljoonan dollarin kausipalkkaansa ei laskettu palkkakattoon.

Pudotuspelien alussa Kutsherov palasi heti kokoonpanoon – eli samalla hetkellä, kun palkkakatto lakkaa olemasta. NHL-joukkueet saavat ylittää palkkakaton pudotuspelien alun ja seuraavan kauden runkosarjan alun välisenä aikana.

– Hävisimme joukkueelle, joka on 18 miljoonaa dollaria yli palkkakaton tai mitä nyt ovatkaan. Lisäksi heillä on loistava maalivahti ja niin edelleen. Haastoimme heidät aika tiukasti, Carolinan puolustaja Dougie Hamilton tokaisi, kun Tampa meni toisella kierroksella jatkoon voitoin 4–1.

Palkkakattoon liittyvä porsaanreikä on siis puhuttanut jo pitkään. Tampan GM Julien BriseBois vakuutti kesäkuussa, että kyse on sattumasta. Hän painotti NHL:n tutkineen Kutsherovin tapauksen.

NHL:llä ei ollut huomautettavaa leikkauksesta, kuntoutus- tai paluuaikatauluista tai mistään muustakaan.

– Meidän pelaajamme oli loukkaantunut ja tarvitsi leikkauksen noin viiden kuukauden oletetulla kuntoutusjaksolla. Nyt vain kävi niin, että tämän kauden runkosarja oli poikkeusolojen takia vain neljä kuukautta, BriseBois totesi seuran verkkosivuilla.

– Hän siis pystyi menemään leikkaukseen, joutui jättämään koko kauden (runkosarjan) välistä, saimme helpotusta palkkakattoomme sen aikana ja hän pääsi takaisin vähän odotettua aiemmin.

Palkkakatto on ensi kaudella pysymässä nykyisessä 81,5 miljoonassa dollarissa, joten finaalien jälkeen Tampan täytyy tehdä peliliikkeitä tähtisikermäänsä, jotta se pysyy ensi kaudella alusta asti palkkakaton asettamissa raameissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?