8–0! NHL:n huipputärkeästä suurottelusta tuli tolkuton ylikävely - NHL - Ilta-Sanomat

8–0! NHL:n huipputärkeästä suurottelusta tuli tolkuton ylikävely

New York Islanders romahti karusti välieräsarjan viidennessä ottelussa.

Tampa Bay järjesti hurjat murskajaiset.

22.6. 5:57

Tampa Bay Lightningin ja New York Islandersin välieräsarja siirtyi huipputasaisten kamppailujen jälkeen Tampaan kutkuttavassa tasatilanteessa 2–2.

Ottelusarjan kannalta valtavan tärkeästä viidennestä osaottelusta tuli vastoin kaikkia ennakko-odotuksia täysin yksipuolinen näytös.

Tampa Bay latoi taululle murskaluvut 8–0 ja siirtyi voiton päähän finaalipaikasta.

Viitospelin nuotti asetettiin kohdalleen heti ensimmäisellä minuutilla, kun kapteeni Steven Stamkos pääsi laukomaan maalinedustalta kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Stamkosin nopea avausmaali määräsi ottelun suunnan.

Nopean avausmaalinsa avittamana Tampa otti pelin heti hallintaansa, ja avauserän puolivälissä Yanni Gourde tuplasi johdon.

Ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun Alex Killorn hakkasi maalinedustalta 3–0-maalin aikaan 15.27.

Sokkihoitoa avauserässä saanut Islanders tuli toiseen erään lujaa ja onnistui heti erän alussa luomaan parikin loistavaa maalipaikkaa.

Tampa kuitenkin kesti vieraiden alkurynnistyksen Andrei Vasilevskin johdolla, ja kun Stamkos latasi ylivoimalla taululle lukemat 4–0 ajassa 25.42, ottelu oli lopullisesti paketissa.

Toisen erän loppupuolella Ondrej Palat ja Killorn löivät vielä lisää löylyä, ja toiselle erätauolle siirryttiin Islandersin kannalta murheellisissa 6–0-lukemissa.

Tampa ei antanut vierailleen armoa.

Toisen erän päättyessä vieraiden ykköstähti Mathew Barzal tempaisi Tampan Jan Ruttaa poikittaisella mailalla kasvoihin ja sai törttöilystään suihkukomennuksen.

Tampa pääsi aloittamaan päätöserän viiden minuutin ylivoimalla. Brayden Point kävi tuikkaamassa sen aikana maalin ja venytti huiman maaliputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Point on vasta NHL-historian toinen kahdeksassa peräkkäisessä pudotuspeliottelussa osunut pelaaja. Tilastossa edellä on enää Reggie Leachin 10 maalin putki vuodelta 1976.

Loppulukemat 8–0 huitaisi vielä erän loppupuolella Luke Schenn.

– Tappio on tappio tähän aikaan vuodesta. Tuli se sitten toisessa jatkoerässä tai tällä tavoin. Heräämme huomiseen sarjassa 2–3 tappiolla selkä seinää vasten, Islandersin Kyle Palmieri summasi.

Tampan kolmen tehopisteen miehet olivat Stamkos (2+1), Killorn (2+1) ja Nikita Kutsherov (0+3).

Vasilevskin tarvitsi torjua näiden pudotuspelien kolmannen nollapelinsä eteen 21 laukausta.

Tampan murhaava ykkösylivoimaviisikko Stamkos, Killorn, Point, Kutsherov ja Victor Hedman miehittävät nyt pudotuspelien pistepörssin viittä kärkisijaa.

Venäläistaikuri Kutsherov on heistä ylhäisessä yksinäisyydessään 27 pisteellä, muut ovat kasanneet 16–18 tehopistettä.

Välieräsarja on katkolla Tampalle New Yorkin Long Islandilla Suomen aikaa torstaiaamuna.

NHL:n pudotuspelisarjaa 3–2 johtanut joukkue on edennyt jatkoon historiassa liki 80-prosenttisesti, joten Tampa on nyt hyvin lähellä toista peräkkäistä finaalipaikkansa.

Tuoreessa Total NHL Forever -podcastissa ruoditaan NHL:n tuoreimpia käänteitä:

NHL:n välierät

  • Tampa Bay 3–2 NY Islanders

  • Vegas 2–2 Montreal

Suomalaiset

  • Islanders: Leo Komarov

  • Montreal: Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia, Artturi Lehkonen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?