Montrealin jatkoaikataika murtui – Vegas tasoitti NHL:n välieräsarjan poikkeuksellisella tavalla - NHL - Ilta-Sanomat

Montrealin jatkoaikataika murtui – Vegas tasoitti NHL:n välieräsarjan poikkeuksellisella tavalla

Köysissä ollut Vegas onnistui rimpuilemaan voiton jatkoajalla ja tasoittamaan ottelusarjan 2–2:een.

Vegas venyi jatkoaikavoittoon nelospelissä.

21.6. 6:28

Vegas Golden Knights voitti Montreal Canadiensin varhain maanantaiaamuna jatkoajalla 2–1 ja tasoitti välieräsarjan tilanteeksi 2–2.

Pudotuspelien sensaatiojoukkue Montreal oli nelospelissä poikkeuksellisesti selvästi kuskin paikalla.

Vegas onnistui luomaan koko ottelun ensimmäisen vaarallisen maalipaikkansa vasta jatkoajalla, kun Nicolas Roy ratkaisi voiton vieraille ajassa 61.18.

Samalla murtui Montrealin jatkoaikataika. Se oli voittanut kaikki neljä aiempaa jatkoaikapeliään näissä pudotuspeleissä.

Vegas vaihtoi yllättäen maalivahtiaan neljänteen otteluun. Kolmospelissä viime hetkien tasoitusmaalin lahjoittanut Marc-André Fleury oli istutettu nyt penkille, ja Robin Lehner luisteli tolppien väliin vasta toista kertaa näissä pudotuspeleissä.

Montreal otti pelin hallinnan itselleen heti alusta, mutta ei onnistunut muutamista tilaisuuksistaan huolimatta avaamaan maalitiliä vielä avauserässä.

Montrealin hallinta palkittiin lopulta toisen erän lopussa. Nick Suzuki lähetti Paul Byronin läpiajoon, ja tämä laukoi kotijoukkueen 1–0-maalin ajassa 38.55.

Canadiens jatkoi vahvaa pelaamistaan myös kolmannessa erässä, mutta Vegas onnistui alakynnestään huolimatta kampeamaan pelin tasoihin erän puolivälissä.

Montreal ei saanut kiekkoa pois puolustusalueeltaan, ja puolustaja Brayden McNabb pääsi hetkeä myöhemmin livauttamaan laukauksen etukulmasta helpohkosti Carey Pricen kainalosta sisään.

Juuri ennen tasoitusta Montealin Cole Caufieldilla oli tilaisuus tuplata kotijoukkueen johto läpiajosta, mutta Lehner venyi huipputärkeään torjuntaan.

Vegas pääsi tasoituksensa jälkeen hieman paremmin peliin mukaan, mutta lisämaaleja ei enää kolmannessa erässä nähty ja ratkaisu haettiin toista kertaa putkeen jatkoajalta.

Jatkoaika ei lopulta ehtinyt vanhentua kuin reilun minuutin, kunnes Nicolas Roy karkasi maalinedustalla Jesperi Kotkaniemen vartioinnista ja tuikkasi Vegasin 2–1-voittomaalin.

Quebecista kotoisin oleva kanadanranskalainen Roy upotti Montrealin jatkoajalla.

Vaikka Montreal jäi lopulta tyhjin käsin, kokonaisuudessaan ottelu oli joukkueen paras ja tasapainoisin esitys tässä ottelusarjassa.

Canadiens piti Vegasin täysin poikkeuksellisella tavalla köysissä läpi ottelun, eivätkä vieraat saaneet hyökkäyssuuntaan käytännössä mitään aikaiseksi.

Esimerkiksi tilastopalvelu Natural Stat Trick tilastoi ottelun vaaralliset maalipaikat Montrealille murskaavasti 18–1. Vegasin ainokainen nähtiin jatkoajalla, ja siitä se myös ratkaisi ottelun.

Vegas laukoi ottelussa vaivaiset 19 kertaa kohti Pricea, kun vielä häviämässään kolmospelissä Golden Knight tulitti 45 laukausta kohti maalia.

Vegasin maalilla huippuottelun pelannut Lehner torjui 27 kertaa.

Montreal pelasi jo toisen ottelun putkeen ilman positiivisen koronatestin jälkeen eristykseen joutunutta päävalmentajaansa Dominique Ducharmea.

Vegas puolestaan tiedotti ennen nelospeliä joukkueen GM:n Kelly McCrimmonin positiivisesta testituloksesta. Joukkueen mukana Montrealiin matkannut McCrimmon joutui niin ikään eristykseen.

Ottelusarja jatkuu Las Vegasissa Suomen aikaa keskiviikkoaamuna.

NHL:n välierät

  • Tampa Bay 2–2 NY Islanders

  • Vegas 2–2 Montreal

Suomalaiset

  • Islanders: Leo Komarov

  • Montreal: Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia, Artturi Lehkonen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?