Kommentti: Aleksander Barkov on todellinen NHL:n supertähti – tätä palkintoa on syytä hehkuttaa - NHL - Ilta-Sanomat

Kommentti: Aleksander Barkov on todellinen NHL:n supertähti – tätä palkintoa on syytä hehkuttaa

Selke Trophyn voittoon päättyivät puheet Aleksander Barkovin aliarvostuksesta, kirjoittaa Ville Touru.

Aleksander Barkov on yksi NHL:n parhaista pelaajista.

19.6. 10:10

Florida Panthersin Aleksander Barkov voitti Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä Selke Trophyn, NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon.

Kyse on pikemminkin parhaasta kahden suunnan hyökkääjän – siis monipuolisimman – palkinnosta.

Barkovin ansioluettelosta löytyi jo ennestään parin vuoden takainen herrasmiespelaajan Lady Byng Trophy, mutta nyt puhutaan eri luokan pystistä.

Tätä palkintoa on todellakin syytä hehkuttaa. Se on hurjan kova suoritus ja valtava kunnianosoitus Barkoville.

Selke Trophy on NHL:n arvostetuimpia palkintoja.

Kun piste- ja maalipörsseistä jaettavat pystit jätetään sivuun, Selkeä kovempi runkosarjapalkinto hyökkääjälle on vain NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart Trophy – ja pelaajien keskuudestaan valitsema MVP, Ted Lindsay Award.

Ties kuinka monta kertaa Barkov on valittu erinäisissä kyselyissä NHL:n aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Sitä hän on joskus ollutkin.

Viimeistään nyt kaikki puheet aliarvostuksesta voidaan unohtaa. Barkov on todellinen NHL-supertähti supertähtien harvalukuisessa joukossa.

Selke-palkinnosta äänesti 100 Pohjois-Amerikan kiekkotoimittajien liiton PHWA:n edustajaa. Barkov oli ykkönen 62:n listalla. Tamperelaisen voitto oli ylivoimainen.

Kymmenen viime vuoden aikana Barkovin lisäksi Selken ovat voittaneet vain Patrice Bergeron (4 kertaa), Anze Kopitar (2), Jonathan Toews, Ryan O’Reilly ja Sean Couturier.

Bergeron, Kopitar, Toews ja O’Reilly ovat kukin voittaneet Stanley Cupin joukkueensa ykkössentterinä. Barkov on voittajaluettelossa kovassa seurassa.

Tämä tuskin jää 25-vuotiaan Barkovin viimeiseksi Selkeksi. Barkov lukeutuu tämän pystin voittajasuosikkeihin jatkossakin joka kausi.

Bergeron on ollut Selken finalistikolmikossa kymmenen kautta putkeen. Nyt ensimmäistä kertaa kolmen ehdokkaan joukkoon nousseella Barkovilla on kaikki eväät samaan.

NHL:n arvokkaimman pelaajan Hart Trophyn äänestystulos julkaistaan Stanley Cup -finaalien aikaan. Barkov ei yltänyt kolmen Hart-finalistin joukkoon, mutta todennäköisesti hän on heti vanavedessä.

Barkov on yksi NHL:n parhaista pelaajista, ja kuten Selke-valinta osoittaa, sen tietävät tänä päivänä kaikki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?