Aleksander Barkov voitti Selke Trophyn! - NHL - Ilta-Sanomat

Aleksander Barkoville jättimäinen kunnianosoitus NHL:ssä – voitti Selke Trophyn toisena suomalaisena

Aleksander Barkov on valittu NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

Aleksander Barkov voitti Selken.

19.6. 5:33

Florida Panthersin Aleksander Barkov on voittanut NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn.

Barkov, 25, on vasta historian toinen arvostetun palkinnon voittanut suomalainen. Jere Lehtinen pokkasi aikoinaan Selken peräti kolmesti (1998, 1999 ja 2003).

Selke-palkinnosta äänestävät Pohjois-Amerikan kiekkotoimittajien liiton PHWA:n jäsenet.

Barkovin rinnalla tämän vuoden finalistikolmikkoon kuuluivat nelinkertainen Selke-voittaja Bostonin Patrice Bergeron ja Vegasin Mark Stone.

Huippukauden pelanneen Floridan suomalaiskapteenin osattiin odottaa olevan vahvoilla tämän kauden Selke-kisassa. Barkov oli lopulta äänestyksessä suvereeni ykkönen, sillä sadasta äänestäjästä peräti 62 asetti suomalaisen listansa kärkeen.

Äänestyksessä toiseksi sijoittuneella Bergeronilla ykkössijoja oli 15.

– Tämä on valtava kunnia. Haluan onnitella Bergeronia ja Stonea hienosta kaudesta. Nämä ovat kaksi kaveria, joita ihailen. He ovat todella hyviä pelaajia, joita vastaan tykkään pelata mutta myös katsella heidän pelaamistaan ja ottaa heiltä jotakin myös itselleni, Barkov sanoi NHL:n palkintovideolla.

– Haluan kiittää joukkuekavereitani, Panthersin organisaatiota, valmentajia ja johtoporrasta. Ilman heitä tämä ei olisi ollut koskaan mahdollista. Tietenkin myös perhettäni, vanhempiani, veljeäni ja kaikkia, jotka ovat auttaneet minua.

Selke Trophy on Barkovin NHL-uran toinen henkilökohtainen palkinto. Kaksi vuotta sitten hän pokkasi herrasmiespelaajan Lady Byng Trophyn.

NHL:n arvostetuimpien henkilökohtaisten palkintojen joukkoon kuuluvan Selken voitollaan Barkov nousee kovaan seuraan.

Kymmenen viime vuoden aikana palkinnon ovat Barkovin lisäksi voittaneet Bergeron (4 kertaa), Anze Kopitar (2), Jonathan Toews ja kahtena edellisvuotena Ryan O’Reilly sekä Sean Couturier.

Pelkästään puolustustaitojen sijaan Selkestä on muovautunut nykypäivänä enemmänkin parhaan kahden suunnan hyökkääjän palkinto.

Selke Trophy on jaettu NHL:ssä vuodesta 1978 lähtien. Bergeronin lisäksi neljään voittoon on yltänyt vain Montrealin legenda Bob Gainey.

Kolme Selkeä ovat voittaneet Lehtinen, Pavel Datsjuk ja Montrealin edellinen mestarikapteeni Guy Carbonneau.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?