Jarmo Kekäläinen teki valintansa – Patrik Laineen uusi NHL-valmentaja selvillä - NHL - Ilta-Sanomat

Jarmo Kekäläinen teki valintansa – Patrik Laineen uusi NHL-valmentaja selvillä

Brad Larsen nousee Columbus Blue Jacketsin päävalmentajaksi.

Brad Larsen ottaa komennon Ohiossa.

11.6. 5:29

Columbus Blue Jackets on nimittänyt Brad Larsenin uudeksi päävalmentajakseen kolmivuotisella sopimuksella.

43-vuotias kanadalainen on toiminut seitsemän vuoden ajan joukkueen apuvalmentajana. Sitä ennen hän työskenteli neljän kauden ajan AHL:ssä, joista kaksi jälkimmäistä päävalmentajan tehtävissä.

Pelaajaurallaan Larsen pelasi Coloradon ja Atlantan riveissä vajaat 300 NHL-ottelua.

GM Jarmo Kekäläinen kertoi tiedotteessa, että Blue Jackets kävi läpi prosessin, jossa se tarkasteli ”useita erinomaisia päävalmentajakandidaatteja”.

– Brad oli yksi AHL:n parhaista nuorista valmentajista, kun hän liittyi meille apuvalmentajaksi. Seitsemän viime vuoden aikana hän on ansainnut pelaajien, taustaryhmän ja organisaation kunnioituksen työmoraalillaan, kyvyillään ja tavalla, jolla hän kohtelee ihmisiä, Kekäläinen sanoi.

Kuuden viime kauden ajan Columbusta valmensi kokenut John Tortorella, jonka viimeisellä kaudella joukkue taantui pudotuspelijoukkueesta NHL:n tyvipäähän.

– Brad ymmärtää viime vuosien aikana asetetun standardin, kuinka odotamme pelaavamme jäällä ja edustavamme kaupunkiamme ja fanejamme jään ulkopuolella. Hän jakaa arvomme ja näkemyksemme, mitä tarkoittaa olla Blue Jacket ja minne haluamme mennä organisaationa, parin vuoden tauon jälkeen seuran jääkiekkotoimintojen presidentiksi palannut John Davidson kommentoi puolestaan tiedotteessa.

Suomalaisista Columbuksen pelaajistoon kuuluvat sopimuksetta oleva rajoitettu vapaa agentti Patrik Laine ja Joonas Korpisalo, jonka sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Myös puolustaja Mikko Lehtonen pelasi joukkueessa päättyneellä kaudella, mutta hän on tänä kesänä rajoittamaton vapaa agentti.

Columbuksessa on edessä mielenkiintoinen kesä.

Laineen sopimusneuvotteluiden lisäksi joukkueen pitkäaikainen kulmakivi, tähtipuolustaja Seth Jones on hiljattain julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan haluton tekemään jatkosopimusta Blue Jacketsiin. Näin ollen Kekäläinen saattaa joutua kauppaamaan Jonesin jo tänä kesänä.

Columbukselle arvottiin viides varausvuoro kesän varaustilaisuuteen, minkä lisäksi Kekäläisellä on hallussaan myös kierroksen loppupäässä olevat Toronton ja Tampa Bayn ykköskierroksen varausvuorot.

Kekäläinen kertoi viime viikolla olevansa valmis kauppaamaan ainakin yhden kolmesta ykköskierroksen varauksestaan vahvistaakseen joukkuetta.

Myös jompikumpi joukkueen maalivahdeista, Korpisalo tai Elvis Merzlikins, saattaa joutua kaupatuksi jo tänä kesänä, sillä molemmista tulee ensi kauden jälkeen rajoittamattomia vapaita agentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?