Mikä Tuukka Raskia vaivaa? Tunnettu NHL-toimittaja latasi kovaa tekstiä suomalaistähden tilanteesta

Tuukka Raskin vire ja pelikunto huolestuttaa Pohjois-Amerikassa.

Tuukka Rask on ollut vaikeuksissa ottelusarjassa New York Islandersia vastaan.

9.6.2021 15:36

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on ollut kaukana parhaastaan NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella New York Islandersia vastaan.

Mystisistä selkävaivoista pitkin kautta kärsinyt suomalainen vaihdettiin pois maalilta sarjan viidennessä pelissä tiistain vastaisena yönä. Hän päästi neljä maalia ja torjui vain 12 laukausta.

Islanders voitti Bruinsin 5–4 ja siirtyi ottelusarjassa 3–2-johtoon.

34-vuotias Rask ei käynyt jäällä tiistain harjoituksissa. Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kommentoi Raskin tilannetta ympäripyöreään sävyyn treenien jälkeen.

– Olemme tyytyväisiä hänen suoritukseensa. Hän on voinut tänään paremmin kuin eilen [ottelun aikaan]. Emme vain antaneet hänelle riittävästi tukea. Tarvitsemme maalivahdin, johon luotamme, kun emme ole parhaimmillamme. Eilen niin ei käynyt, Cassidy totesi The Athleticin mukaan.

Cassidy ei paljastanut, pelaako siipirikkoinen Rask torstaiyön kamppailussa. Toinen vaihtoehto bostonilaisten maalinsuulle on 22-vuotias tulokas Jeremy Swayman, joka korvasi suomalaisen vitospelin päätöserässä.

Bruinsin hovitoimittaja Joe Haggerty latasi selvän mielipiteensä maalivahtitilanteeseen Boston Hockey Now -sivustolle kirjoittamassaan kolumnissa.

– Bruins tarvitsee maalivahdin, joka voi seistä päällään ja ryöstää jääkiekko-ottelun. Rask ei yksinkertaisesti näytä riittävän terveeltä ollakseen tuo kaveri.

Haggerty epäili, että Rask ei tällä hetkellä vain kestä pudotuspelien armotonta pelikuormaa. Näkemys on perusteltavissa tilastoilla: suomalaiskonkari torjui avaussarjassa Washington Capitalsia vastaan yli 94:n torjuntaprosentilla, mutta Islandersia vastaan lukema on laskenut 90,6:een.

– Tulevaisuus saattaa olla Swaymanin. Bruins voi yllättää kaikki ja mennä jatkossa Swaymanilla. Tulokas liekehtii kuumana, eikä joukkue tai maalivahti katso enää taakseen, Haggerty kirjoittaa ja kehuu Swaymanin osoittaneen taitonsa tällä kaudella.

Bruinsin ja Islandersin kuudes ottelu alkaa torstain vastaisena yönä kello 2.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?