Montreal jyräsi NHL:n neljän parhaan joukkoon Kanadan valtiaana – tulikuuma Lehkonen osui katkaisupelissä

Montreal pudotti Winnipegin suoraan neljässä ottelussa.

Montreal on yllättäen ensimmäinen joukkue NHL:n välierissä.

8.6.2021 6:09

Montreal Canadiens varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa NHL-kauden neljän parhaan joukossa.

Pudotuspelien yllättäjä kaatoi Winnipeg Jetsin kotonaan varhain tiistaiaamuna jatkoajalla 3–2 ja marssi Kanadan divisioonan voittajaksi suoraan voitoin 4–0.

Ottelusarjan paketoineen osuman laukoi heti jatkoajan alussa Tyler Toffoli.

Montreal sai katkaisupeliin loistoalun, kun puolustaja Erik Gustafsson laukoi 1–0-maalin ylivoimalla kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Vielä ennen erätaukoa Connor Hellebuyckin selän takana helähti toistamiseen.

Toisessa ottelussa putkeen osunut ja taas tähdistöön valittu Artturi Lehkonen ohjasi kotijoukkueen 2–0-johtoon ajassa 19.09.

Jake Evansin avauspelin loukkaantumisen jälkeen katsomosta nimelliseen ykkösketjuun Brendan Gallagherin ja Phillip Danault’n rinnalle nostettu Lehkonen on lunastanut paikkansa erinomaisesti.

Sarjan kakkospelissä hän syötti ottelun ainoan maalin, kolmannessa hän teki voittomaaliksi jääneen osuman ja nyt nelospelissä hän pöllytti taas verkkoa.

Koko sarjan tavoin Montreal hallitsi myös neljättä ottelua, mutta Winnipeg onnistui rimpuilemaan itsensä rinnalle puolustaja Logan Stanleyn osuttua kahdesti toisen erän alkupuoliskolla.

Montreal voitti nelospelin laukaukset murskaavasti 41–16.

Se sai lopulta palkintonsa jatkoajan alussa ajassa 61.39, kun Toffoli tulitti tulokas Cole Caufieldin poikittaissyötöstä ottelusarjan päättäneen 3–2-maalin.

Avauskierroksella Torontoa vastaan jo 1–3-tappioasemassa ollut Montreal on voittanut nyt seitsemän ottelua putkeen. Se ei ole ollut häviöllä kertaakaan näiden otteluiden aikana.

Välierävaiheessa Montreal saa vastaansa voittajan Läntisen divisioonan herruuden ratkaisevasta Coloradon ja Vegasin sarjasta, joka on tasan 2–2.

Montrealin suomalaisilla on ollut vahvasti näppinsä pelissä joukkueen pudotuspelimenestyksessä. Lehkosen lisäksi maaleja ovat mättäneet Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia. Neljä maalia mieheen tehneet porilaishyökkääjät jakavat joukkueen parhaan maalintekijän paikkaa.

2. pudotuspelikierros

  • Carolina 1–3 Tampa Bay

  • Boston 2–3 NY Islanders

  • Colorado 2–2 Vegas

  • Winnipeg 0–4 Montreal

Seuraavat otteluparit:

  • COL/VGK–Montreal

  • CAR/TBL–BOS/NYI

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?