Jesperi Kotkaniemi aloittaa playoffit katsomon puolella - NHL - Ilta-Sanomat

Ikävät uutiset varmistuivat – suomalais­hyökkääjä aloittaa odotetun pudotus­peli­sarjan popcorn-osastolla

Jesperi Kotkaniemi aloittaa playoffit katsomon puolella.

Jesperi Kotkaniemi iski maalin Vancouver Canucksin verkkoon tammikuussa.

18.5. 22:12

Suomalaissentteri Jesperi Kotkaniemeä ei nähdä kokoonpanossa, kun Montreal Canadiens aloittaa kauan odotetun ja hehkutetun playoff-sarjansa Toronto Maple Leafsia vastaan. Sarjan avausottelu pelataan Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Canadiensin päävalmentaja Dominique Ducharme vahvisti TSN:lle, että 20-vuotias Kotkaniemi sekä saman ikäinen jenkkihyökkääjä Cole Caufield ovat terveitä, mutta sivussa avausottelusta. Caufield kertoi kuitenkin, että kaksikko nähtäneen kokoonpanossa playoff-sarjan edetessä.

Lisäksi kokoonpanon ulkopuolelle putoaa venäläispakki Aleksandr Romanov, sillä Montrealin kapteeni Shea Weber palaa ”hyvin, hyvin todennäköisesti” kokoonpanoon ylävartalovamman jäljiltä, päävalmentaja Ducharme oli kertonut TSN:n mukaan.

Jo aiemmin The Athletic -urheilumedian NHL-toimittaja Arpon Basu epäili, että Kotkaniemi putoaa pelaavasta kokoonpanosta.

Basu vieraili viikonloppuna Canadiensin harjoituksissa ja huomasi, miten kaikki Montrealin pelaajat saapuivat jäälle punaisessa tai valkoisessa paidassa. Paitsi kolmella hyökkääjällä oli harmaa paita: Kotkaniemellä, Caufieldillä ja Michael Frolikilla.

Kolmatta NHL-kauttaan pelaava Kotkaniemi pelasi syksyllä kymmenen peliä SM-liigaa lainasopimuksella Porin Ässissä ennen NHL-kauden alkua.

NHL:n runkosarjassa Kotkaniemi pelasi täydet 56 peliä tehoin 5+15.

Viime kauden päätteeksi Kotkaniemi esiintyi edukseen niin sanotuissa kuplapudotuspeleissä ja teki kymmenessä pelissä neljä maalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?