Joonas Donskoi teki kaksi vuotta sitten ison päätöksen ja vaihtoi seuraa - NHL - Ilta-Sanomat

Joonas Donskoi teki kaksi vuotta sitten ison päätöksen – ihastelee nyt uusia joukkuekavereitaan: ”Tulee olo, että aika huono sitä itse on”

Joonas Donskoi pelaa toista kauttaan Colorado Avalanchessa.

15.5. 11:48

San Jose Sharksissa NHL-uransa aloittanut Joonas Donskoi siirtyi Colorado Avalancheen toissa kesänä.

Donskoi sanoi V sportin Instagram-livessä valinneensa oikein. Hän teki vapaana agenttina Avalancheen nelivuotisen, 15,6 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

– Viimeiset vuodet Sharksissa menivät kuitenkin henkilökohtaisesti aika huonosti. Viimeisellä kaudella oli vaikeuksia päästä kokoonpanoonkin, eikä minulla ollut oikeaa valmennuksen luottoa. Ihan ymmärrettävästi, kun pelasin aika huonosti, Donskoi muisteli NHL-selostaja Antti Mäkisen vetämässä lähetyksessä.

– Pelasimme silloin Avsia vastaan pleijareissa. Se oli mukavaa lätkää ja tuntui, että voisi sopia omaan pelityyliini. Paljon nuoria jätkiä ja rohkeaa kiekon kanssa pelaamista. Tosi modernia peliä.

Colorado pullistelee nuoria huippupelaajia kuten 25-vuotias Nathan MacKinnon, 24-vuotias Mikko Rantanen ja 22-vuotias Cale Makar.

– Kun katselee noita jätkiä joka päivä, tulee olo, että aika huono sitä itse on. Siitä saa motivaatiota: on paljon hommia edessä, että pääsee samaan pisteeseen kuin jotkut kaverit.

Avalanche voitti NHL:n runkosarjan voittajalle jaettavan Presidents’ Trophyn ja on yksi mestarisuosikeista pudotuspeleissä.

– Se ei luo kyllä mitään paineita. Tai toki vähän, mutta en sitä itse ainakaan sillä lailla mieti, Donskoi sanoi ja muistutti pudotuspelimatkan olevan erittäin pitkä, jos pääsee päätyyn asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?