NHL:n pudotuspelit: parit alkavat olla selvillä, Kanadan jättiläiset kohtaavat 42 vuoden tauon jälkeen - NHL - Ilta-Sanomat

Kanadan jättiläiset kohtaavat NHL:n pudotuspeleissä 42 vuoden tauon jälkeen – runkosarjan voitto kahden kauppa

Kuusi kahdeksasta NHL:n pudotuspeliparista on nyt selvillä.

Toronto ja Montreal mittelevät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

12.5. 6:39

Winnipeg Jets kaatoi keskiviikkoaamuna kapteeni Blake Wheelerin (2+2) johdolla Vancouver Canucksin 5–0 ja varmisti Kanadan divisioonan kolmannen sijan.

Näin ollen varmistuivat Kanadan divisioonan pudotuspeliparit.

Divisioonaykkönen Toronto saa vastaansa Montrealin ja kakkonen Edmonton Winnipegin.

Tarunhohtoiset mahtiseurat, historiassa eniten Stanley Cupeja voittaneet joukkueet Toronto ja Montreal kohtaavat pudotuspeleissä ensi kertaa sitten vuoden 1979.

Aivan viime vuosilta ei ole myöskään Edmontonin ja Winnipegin edellinen pudotuspelikohtaaminen. Se nähtiin vuonna 1990, jolloin Jari Kurri ja Esa Tikkanen ratkoivat game sevenin Oilersille.

Kanadan hegemoniataistot joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille, kun taas Yhdysvalloissa yleisöä pääsee halleihin. Esimerkiksi Nashvillessä viranomaiset ovat antaneet luvan ottaa pudotuspeleihin sisään jopa yli 12 000 katsojaa.

Pudotuspelit alkavat Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Washingtonin ja Bostonin ottelulla. Muiden sarjojen aloitusaikataulua ei ole vielä ilmoitettu.

Runkosarjaa on pelaamatta vielä muutamia rästiotteluita. Sarjasijoitusten suhteen loppumetrien ainoa mielenkiinto kohdistuu Läntiseen divisioonaan, jossa Colorado ja Vegas ratkovat paitsi divisioonan ykkössijan myös runkosarjavoittajan Presidents Trophyn kohtalon.

Jos Colorado voittaa kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan Los Angelesin, se voittaa runkosarjan.

Coloradon edellinen Presidents Trophy on vuodelta 2001, Vegas ei ole voittanut sitä kertaakaan lyhyen historiansa aikana.

Läntisen divisioonan voittaja saa vastaansa St. Louisin, toinen kohtaa Minnesotan.

Pudotuspelit

Itäinen

  • (1.) Pittsburgh–NY Islanders (4.)

  • (2.) Washington–Boston (3.)

Keskinen

  • (1.) Carolina–Nashville (4.)

  • (2.) Florida–Tampa Bay (3.)

Pohjoinen

  • (1.) Toronto–Montreal (4.)

  • (2.) Edmonton–Winnipeg (3.)

Läntinen

  • Colorado/Vegas–St. Louis (4.)

  • Colorado/Vegas–Minnesota (2./3.)

Pudotuspelien kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan divisioonan sisällä. Jokaisen divisioonan voittaja etenee NHL:n välierävaiheeseen, jossa otteluparit määräytyvät runkosarjapisteiden perusteella.

Normaaliin tapaan pudotuspelit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä. Mestarin on määrä olla selvillä heinäkuun puolivälissä.

Tiistain kierros

Washington Capitals–Boston Bruins 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?