Jättikö Pekka Rinne uskomattomat jäähyväiset Nashvillessä? - NHL - Ilta-Sanomat

Jättikö Pekka Rinne uskomattomat jäähyväiset Nashvillessä? ”Olen ollut tunteikas koko päivän”

Pekka Rinne torjui nollapelin mahdollisesti uransa viimeisessä NHL-ottelussaan. Hänen mukaansa lopettamispäätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Rinne kiersi ottelun jälkeen kaukalossa kiittämässä faneja.

11.5. 7:03

Nashvillen maanantai-ilta oli poikkeuksellisen tunteikas.

Predators voitti runkosarjan päätösottelussa Carolinan 5–0. Kotijoukkueen maalilla nollapelin pelasi 30 kertaa torjunut Pekka Rinne, joka valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kyseessä oli mahdollisesti Rinteen, 38, uran viimeinen ottelu Nashvillessä.

Jo kamppailun aikana fanit osoittivat suosiotaan seurahistorian suurimmalle pelaajalle.

Ottelun jälkeen Rinne kiersi kaukalossa kiittämässä kannattajia. Predatorsin pelaajat kävivät vuorollaan halaamassa ja onnittelemassa pidettyä seuralegendaa. Lopuksi koko joukkue kerääntyi suomalaisvahdin ympärille.

– Olen ollut tunteikas koko päivän. Puolisoni ja poikani olivat alkulämmittelyissä pleksin takana. Oli vaikea pitää paketti kasassa. Heidän näkemisensä sai minut tunteikkaaksi, Rinne sanoi ottelun jälkeen.

– Pelin aikana oli sama tilanne fanien reaktioiden kanssa. Rakastan tätä kaupunkia ja näitä faneja. En tiedä, löydänkö oikeita sanoja kuvaamaan tuntojani. Arvostan todella, todella paljon, mitä tänä iltana tapahtui. Tämä menee todella korkealle jääkiekkokokemusteni listalla.

Tänä vuonna 39 vuotta täyttävän Rinteen sopimus loppuu kuluvan kauden jälkeen. Hänen mukaansa lopettamispäätöstä ei ole vielä tehty.

– En ole tehnyt konkreettisia suunnitelmia tulevaisuudesta, mutta jos tämä oli viimeinen, olen todella iloinen. En halua spekuloida vielä asialla. Minulla ei oikeasti ole vielä vastausta.

– Kun se (lopettamis)päivä koittaa, aion katsoa taaksepäin, mitä tapahtui viimeisessä pelissäni. Mutta en halua mennä asioiden edelle. Meillä on vielä isompia ja parempia juttuja edessä.

Rinteen puheista ja ottelun jälkeisistä eleistä kuitenkin huokui, että Kempeleen muuri saattoi juuri esittää viimeisen näytöksensä Nashvillessä.

– Eilen ja tänään puhuin perheeni kanssa Suomeen. Aina kun ajattelen perhettä ja vanhempiani, mitä he ovat tehneet eteeni... He ovat isoin syy, miksi olen täällä, Rinne huokaili.

– Valitettavasti he eivät voineet matkustaa tänne, mutta olen varma, että he katsoivat Suomessa tätä peliä.

– Tällaiset asiat laittavat miettimään. Katsomaan uraa taaksepäin aina junioriaikoihin asti. Nämä ovat asioita, joita olen miettinyt...

Rinne kertoi tuntemuksistaan ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Nashvillen kausi ei suinkaan vielä päättynyt, vaan se aloittaa pudotuspelisarjan Carolinaa vastaan todennäköisesti tulevana viikonloppuna.

Viimeistään kuluvalla kaudella oppipoika Juuse Saros on ottanut mestari Rinteeltä joukkueen ykkösvahdin valtikan. Saros kantaneekin torjuntavastuun pudotuspeleissä.

Tiistaiaamun ottelu oli Rinteelle ensimmäinen kuukauden tauon jälkeen. Hän kertoi olleensa poikkeuksellisen hermostunut uudenlaisen tilanteen edessä, sillä vuosikaudet hän tottui uurastamaan tolppien välissä illasta toiseen.

Itse ottelusta hermostumista ei olisi voinut päätellä. Nollapeli oli Rinteen uran 60:s NHL:ssä. Kaikkien aikojen nollapelitilastossa Rinne on 19:ntenä.

Ensimmäisen ottelunsa Rinne torjui Nashvillen maalilla joulukuussa 2005. Sen jälkeen hän on pelannut joukkueen maalilla 683 runkosarjaottelua ja 89 pudotuspeliä.

Vuonna 2018 Rinne valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Rinne on niin otteluissa, nollapeleissä kuin voitoissa (369) mitattuna kaikkien aikojen paras suomalainen NHL-vahti.

Aikanaan Rinteen paita nousee Nashvillen Bridgestone Arenan kattoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?