100 pistettä! Connor McDavid ylsi huimaan temppuun NHL:ssä – Jesse Puljujärven tykki puhui taas - NHL - Ilta-Sanomat

100 pistettä! Connor McDavid ylsi huimaan temppuun NHL:ssä – Jesse Puljujärven tykki puhui taas

Connor McDavid teki 53 ottelussa 100 tehopistettä. Tahti on nyky-NHL:ssä täysin poikkeuksellinen.

Connor McDavid on uskomattomassa lyönnissä.

9.5. 8:10

Maailman tämän hetken parhaasta jääkiekkoilijasta ei ole epäselvyyttä. Niin ylivertainen on Edmontonin Connor McDavid.

Varhain sunnuntaiaamuna McDavid teki 4–3-voitossa Vancouveria vastaan tehot 1+3 ja rikkoi samalla sadan tehopisteen haamurajan.

Kanadalainen on tehnyt kauden 53 ottelussa nyt tehot 32+68=100.

Haamurajan saavuttaakseen McDavid otti runkosarjan lopussa mukavan loppukirin. Kymmenessä viime ottelussa hän on nimittäin tehnyt 29 pistettä.

Sadan pisteen raja on rikottu nopeammin 25 vuotta sitten, kaudella 1995–96, kun Pittsburghin hirmukaksikko Mario Lemieux ja Jaromir Jagr pani parastaan.

McDavidin, Lemieux’n ja Jagrin lisäksi kukaan muu ei ole yltänyt näin nopeasti sataan pisteeseen edellisten 30 vuoden aikana.

Video McDavidin 100. pisteestä:

McDavid on tehnyt tällä kaudella pisteitä 1,89 ottelua kohden. Normaalikaudella hän olisi vauhdissa 155 pisteeseen, jota enempään ovat historiassa yltäneet vain Lemieux ja Wayne Gretzky.

McDavidin käynnissä oleva kausi on tehokkain NHL:ssä sitten Lemieux’n 25 vuoden takaisen. Tuolloin Super Mario nakutti 70 ottelussa pisteet 69+92=161.

Sataan tehopisteeseen ei ole tällä vuosituhannella yltänyt yksikään suomalainen. McDavid itse voitti kaudella 2016–17 pistepörssin ylivoimaisesti juurikin 100 pisteellä, jotka hän teki 82 ottelun aikana.

24-vuotias McDavid rikkoi 100 pisteen rajan nyt jo neljättä kertaa urallaan. Myös viime kaudella se olisi ollut ilman koronakeskeytystä paperia, sillä keskeytyshetkellä McDavidilla oli kasassa jo 97 pistettä.

Tämän kauden pistepörssissä McDavidin ylivoima on murskaavaa. Toisena oleva joukkuekaveri Leon Draisaitl on jäänyt 21 pisteen ja kolmatta sijaa jakavat Brad Marchand ja Mitch Marner jo 33 pisteen päähän.

McDavid on tehnyt tai syöttänyt 57,47 prosenttia Edmontonin kauden maaleista. Kyseisessä tilastossa NHL:n kaikkien aikojen ennätys on Lemieux’n 57,35% Pittsburghin kaudella 1988–89.

McDavidin pistetehtailua sunnuntaiaamun Vancouver-ottelussa auttoi myös ketjukaveri Jesse Puljujärvi.

Puljujärvi tulitti toisen erän alussa Oilersin 2–0-maalin McDavidin esityöstä.

Maali oli Puljujärvelle kauden 15:s. Kaikkiaan 52 ottelussa hän on tehnyt nyt tehot 15+12=27.

Puljujärvi on Oilersin hyökkääjien maalitilastossa heti McDavidin ja Draisaitlin jälkeen kolmantena ja pistetilastossa neljäntenä, vaikka peliaika ykkösylivoimassa on ollut minimaalista.

Suomalaisista Puljujärveä enemmän maaleja on tehnyt vain supertähtikolmikko Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Sebastian Aho.

Puljujärven kanssa 15 maalissa ovat Roope Hintz ja Joonas Donskoi.

Edmonton varmisti voitolla kakkospaikkansa Kanadan divisioonassa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella se saa vastaansa joko Winnipegin tai Montrealin.

Edmontonilla on jäljellä vielä kolme ottelua runkosarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?