Raivopäiselle NHL-riehujalle ilmaantui yllättävä puolustaja – ”Ei häntä voi tuomita vain siksi” - NHL - Ilta-Sanomat

Raivopäiselle NHL-riehujalle ilmaantui yllättävä puolustaja – ”Ei häntä voi tuomita vain siksi”

Washington Capitalsin Tom Wilson riepotteli New York Rangersin Artemi Panarinia tiistain vastaisena yönä pelatussa ottelussa. Wilson on saanut syksystä 2017 alkaen viisi pitkää pelikieltoa, viimeksi maaliskuussa. Tällä kertaa hän selvisi sakoilla. Ne olivat hänen NHL-uransa kolmannet.

5.5. 22:00

Washington Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson on varastanut viime päivien näkyvimmät NHL-otsikot. Aluksi varsin tavanomaiselta vaikuttanut maalinedushässäkkä eskaloitui lähes vapaaottelua muistuttavaksi brutaaliksi näytelmäksi, kun Wilson hakkasi raivopäisenä New York Rangersin venäläispelaajia Pavel Butshnevitshia ja Artemi Panarinia tiistain vastaisen yön NHL-kierroksella.

Moni tarkkailija piti Wilsonin toimintaa niin raakalaismaisena, että tälle vaadittiin muun muassa elinikäistä pelikieltoa ja käsirautoihin panemista. NHL:n kurinpitäjä George Parros kuitenkin määräsi Wilsonille vain 5 000 dollarin sakot.

Rangaistusta pidettiin NHL-piireissä yleisesti vitsinä. Rangers lähetti tapauksen johdosta hyvin harvinaisen tiedotteen, jossa seura vaati Parrosin eroa. Entinen NHL-pelaaja, tappelijana uraa luonut John Scott taas piti Wilsonin toimintaa ja rangaistusta ”mielenvikaisena”.

Nyt Wilson on saanut puolustajan melko yllättävältä taholta. ESPN-kanavan arvostetun toimittajan Greg Wyshynskin mielestä Wilson ei nimittäin toiminut tällä kertaa erityisen rikollisesti.

– Maalivahdin ympärillä oli vihellyksen jälkeen hässäkkää. Youtube on täynnä videoita siitä, kun pelaajat suojelevat maalivahtiaan. Jos nämä halutaan pois jääkiekosta, selvä: sitten näemme pelikieltoja joka viikko, kunnes (pelaajien) moraali muuttuu. Mutta en usko, että kukaan oikeasti välittää näistä iskuista tai jäähän heitetystä pelaajasta – jos tekijä ei ole Tom Wilson, Wyshynski kirjoittaa.

Wyshynski viittaa Wilsonin maineeseen väkivaltaisena pelaajana. Wilson on saanut viidesti pelikieltoa rumista otteistaan syyskuun 2017 jälkeen. Kahdesti hän on saanut kolttosistaan sakot.

Pelikielloista neljä tuli vuoden sisään. Näistä viimeisin, peräti 20 ottelun pelikielto Wilsonille langetettiin syyskuussa 2018 tämän taklattua rumasti St. Louis Bluesin Oskar Sundqvistia harjoitusottelussa. Tämä pelikielto lyhennettiin lopulta 14 ottelun mittaiseksi.

Tuon jälkeen Wilson vaikutti parantaneen tapansa. Edellinen pelikielto Wilsonille napsahti vasta kaksi kuukautta sitten. Taklaus Boston Bruinsin puolustajaan Brandon Carloon toi seitsemän ottelun pannan.

Wyshynskin mukaan Wilson on pahan pojan maineensa ansainnut. Wyshynskin mielestä olisi kuitenkin ollut väärin, jos Wilsonia olisi nyt rankaistu hänen menneistä tai mahdollisesti tulevista rötöksistään.

– NHL:n kurinpitoelin ei ole rikosten ennaltaehkäisyelin. Se ei voi rankaista pelaajia sen perusteella, mihin pelaajien toiminnan voi olettaa tulevaisuudessa johtavan. Eikä se voi nostaa rangaistusasteikkoa siksi, että pelaaja on aiemmin saanut viisi pelikieltoa tai koska fanit haluavat hänet ulos liigasta, Wyshynski perustelee.

Sen sijaan toimittaja arvelee, että Wilson järjestää aivan omatoimisesti itselleen vielä erittäin pitkän pannan.

– Hän on välinpitämätön pelaaja, jota vastustajien turvallisuus ei juuri kiinnosta. Hän ylittää rajan uudelleen ja tekee vielä jonain päivänä jotakin, mistä hän saa 40 ottelun pelikiellon. Tai kuudenkymmenen. Ehkä jopa koko kauden, Wyshynski ennakoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?