Tom Wilson riehui - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n kohupelaaja riehui vaarallisesti – retuutti venäläistähti Artemi Panarinia: ”Antakaa hänelle elinikäinen pelikielto”

Tom Wilson sikaili ottelussa New York Rangersia vastaan.

Tom Wilson tarttui Artemi Panarinia hiuksista.­

4.5. 10:50

Missä Tom Wilson, siellä kohu.

Washington Capitalsin yhdysvaltalainen laitahyökkääjä tunnetaan kyseenalaisista otteistaan ja rumista taklauksistaan.

Wilson, 27, on takonut mukavan tasaisesti myös tehopisteitä, mutta tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa amerikkalainen osoitti jälleen, miksi hän on yksi NHL:n vihatuimmista ellei vihatuin pelaaja.

Ottelussa New York Rangersia vastaan Wilson ylitti rajan murjomalla Pavel Butshnevitsia ja Artemi Panarinia.

Hänen tekoihinsa on otettu kovaa kantaa, sillä esimerkiksi urheilun ja politiikan kommentaattori, ESPN:n entinen ruutukasvo Keith Olbermann kirjoitti yli miljoonalle Twitter-seuraajalleen näin:

– Tom Wilson on psykopaatti. Tämä on viimeinen kerta. Antakaa hänelle elinikäinen pelikielto, pidättäkää hänet.

The Athleticin toimittaja Josh Yohe totesi, että kun pelikiellot eivät toimi ”muuttuneeseen mieheen” Tom Wilsoniin, ehkä käsiraudat olisivat parempi ratkaisu.

Wilson selvisi tilanteesta 2+2+10 minuutin jäähysaldolla eli palasi vielä peliin ja teki tyhjään maaliin loppunumerot 6–3 Capitalsille.

– En rehellisesti sanottuna edes tiedä, mistä aloittaisin. Ei mitään kunnioitusta peliä tai pelaajia kohtaan. En tiedä, miksi olen yllättynyt, aivan kauheaa, Rangersin ruotsalaistähti Mika Zibanejad päivitteli ottelun jälkeen.

Rangersin päävalmentaja David Quinn oli hänkin pöyristynyt.

– Pelissä on rajoja, joita ei voi ylittää. Se on täydellistä kunnioituksen puutetta. Yksi koko sarjan suurimmista tähdistä olisi voinut loukkaantua todella vakavasti, Quinn puhisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?