Jesse Puljujärvi paukuttaa maaleja ennätystahtiin – ”Tavaramerkkini on nyt se” - NHL - Ilta-Sanomat

Jesse Puljujärvi paukuttaa NHL-maaleja nyt ennätystahtiin – kertoo vireen taustasta: ”Tavaramerkkini on nyt se”

Puljujärvi sivusi torstaiaamuna jo yhden kauden maaliennätystään.

Jesse Puljujärvi osui Montrealin verkkoon molemmissa viikon otteluissa.­

22.4. 9:56

Edmontoniin täksi kaudeksi palannut Jesse Puljujärvi oli ennen NHL-kautta suuri kysymysmerkki.

Viime kuukausien aikana on kuitenkin käynyt selväksi, että Puljujärvi, 22, kuuluu NHL:ään.

Ei kausi vielä mikään jättipotti ole ollut, mutta ennakko-odotuksiin nähden silti ehdottoman positiivinen. Hymy on ollut Tornion miehellä herkässä.

– Pyrin aina pistämään kaiken likoon. Vaikkei olisi paras päivä, luistelen niin paljon kuin lähtee. Teen hommia ja pyrin sitä kautta auttamaan joukkuetta, Puljujärvi sanoo IS:lle.

– Kyllähän tavaramerkkini on ollut nyt se, että teen pirusti töitä. Se tuo sitten, mitä tuo.

Viime aikoina se on tuonut maaleja.

Torstaiaamuna Puljujärvi ohjasi Montrealin verkkoon kauden 12. osumansa, mikä sivuaa hänen yhden kauden maaliennätystään. Viidessä viime ottelussa verkko on heilunut neljästi.

Parhaillaan käynnissä oleva kolmen ottelun maaliputki on Puljujärven NHL-uran pisin.

– Paljon kun on pelejä, välillä menee paremmin ja välillä vähän huonommin. Yritän koko ajan olla paras versio itsestäni, Puljujärvi pohtii.

Vastustajat sinkoilevat tieltä, kun Tornion luotijuna jyskyttää.­

Puljujärvi on vakiinnuttanut paikkansa Edmontonin ykkösketjusta Connor McDavidin viereltä. Se kertoo paljon valmennusjohdon luottamuksesta.

Puljujärvi on lunastanut paikkansa ennen kaikkea haalarihommilla. Pelaamistaan suoraviivaistanut torniolainen ei kaihda ahtaita välejä tai kaksinkamppailuita. Maalinedustalle Puljujärvi ajaa päättäväisenä kerta toisensa jälkeen ottamaan mustelmia.

Vaikka tehohanat ovat välillä olleet kiinni, Puljujärvi on kyennyt olemaan läpi kauden hyödyllinen pelaaja joukkueelleen.

– Alkukaudesta lähdin vain pelaamaan. Yritin käyttää omia vahvuuksiani, luistelua, kokoa ja sitä kautta energisyyttä.

– Pikku hiljaa alkoi näkymään, millainen roolini on. Sitten olen vain yrittänyt pelata sitä roolia niin hyvin kuin pystyn.

Puljujärven pistemäärät ovat vielä valovuoden päässä ketjukaveri McDavidin (25+52=77) tai Oilersin toisen supertähden Leon Draisaitlin (22+42=64) tehoista.

NHL:n pistepörssiä dominoiva kaksikko hinaa kuitenkin Edmontonia täysin poikkeuksellisella tavalla.

Puljujärvi (12+7) kisaa tasatahtiin joukkueen kolmanneksi parhaan maalintekijän ja neljänneksi tehokkaimman hyökkääjän paikoista.

Pisteitä Puljujärvellä voisi olla peliesityksiin nähden kasassa jo paljon enemmänkin, mutta huomionarvoista on myös se, että hän ei ole päässyt harvoja välähdyksiä lukuun ottamatta koko kaudella ykkösylivoimaan, joka lukeutuu NHL:n tehokkaimpiin.

– Ylivoimapaikat on tiukassa. Pointilla ovat nämä maailman parhaat pelaajat. Sinne ei pääse. Maalinedustalla minulle olisi vähän niin kuin paikkaa tarjolla, mutta siinä täytyy vain olla parempi.

Puljujärvi on ottanut nyt jalansijan NHL:stä, jota hän lähti tältä kaudelta hakemaankin. Mikä on seuraava askel?

– Tässä eletään aika lailla hetkessä. Joka päivä vain mennään, treenataan tai pelataan. Pidemmälle en ole yhtään miettinyt.

– Lähdin tänne tekemään joka päivä kaiken viimeisen päälle. Sitä tässä on nyt koko ajan tehty, Puljujärvi sanoo päättäväisenä.

Runkosarjaa Edmontonilla on jäljellä vielä 11 ottelua, jonka jälkeen sen kausi jatkuu pudotuspeleissä.

Loppukautta silmällä pitäen lupaa hyvää, että Puljujärvi porhaltaa juuri nyt NHL-uransa kuumimmassa maalivireessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?