Patrik Laineen juhlapäivän ottelu päättyi käytösrangaistukseen – Columbus syöksyy kohti NHL:n jumbosijaa - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineen juhlapäivän ottelu päättyi käytösrangaistukseen – Columbus syöksyy kohti NHL:n jumbosijaa

Tällä kertaa pisteautomaattia lypsi Florida. Columbus putosi jo Detroitin taakse.

Kesätreenikaverukset Patrik Laine ja Aleksander Barkov kohtasivat yön kierroksella.­

20.4. 8:37

Columbus Blue Jacketsin NHL-kausi on ollut sysimusta.

Neljä kertaa putkeen pudotuspeleihin edennyt joukkue lähti väärille raiteille heti ensi metreillä, eikä kurssi ole missään vaiheessa kääntynyt.

Tiistaiaamuna Keskisen divisioonan tiukassa kärkitaistossa oleva Florida kaatoi Columbuksen kotonaan 4–2.

Suomalaiset eivät yltäneet ottelussa tehopisteille.

23-vuotispäiväänsä viettäneen Columbuksen Patrik Laineen ottelu päättyi jo ennen summeria, kun hänet passitettiin yhdessä Floridan Patric Hörnqvistin kanssa käytösrangaistuksilla pukukoppiin.

Florida ratkaisi pelin tyhjään maaliin puolitoista minuuttia ennen loppua. Kotijoukkueen juhliessa maalia ruotsalaishyökkääjä Hörnqvist tönäisi Lainetta.

Tamperelainen ei sitä sietänyt ja tempaisi rivakasti poikittaisella mailalla Hörnqvistiä alaselkään. Molemmille riitapukareille annettiin 10 minuutin käytöskakku.

Kiikariottelu oli Laineelle kolmas peräkkäinen. Näissä hän on onnistunut laukomaan yhteensä kolmesti kohti maalia, tehotilasto on synkkä -7.

Syntymäpäiväsankari Laineella oli ahdasta.­

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella jätti Florida-ottelun kokoonpanosta sivuun Max Domin, joka kiukutteli käytösrangaistuksen edellisottelussa.

Columbus on hävinnyt 13 edellisistä 15 ottelustaan. Siirtorajalla se tyhjensi jo joukkuettaan. Lisäksi tähtipuolustaja Zach Werenskin kausi päättyi leikkauspöydälle.

Tuoreimman tappion myötä Columbus putosi jo divisioonan jumboksi Detroitin taakse. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Detroitilla on kasassa enemmän voittoja.

Pisteprosenteissa mitattuna Columbus on valahtanut koko NHL:n taulukossa jo 27. sijalle. Takana ovat enää Ottawa, New Jersey, Anaheim ja Buffalo.

GM Jarmo Kekäläisen johtama seura voi kuitenkin saada häviämisestään vielä mukavan palkinnon, sillä tällä menolla se pääsee varaamaan kesän draftissa aivan kärkivuoroilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?