San Jose Sharksin hyökkääjä sivusi Gordie Howen ikuisena pidettyä ennätystä - NHL - Ilta-Sanomat

San Jose Sharksin hyökkääjä sivusi Gordie Howen ikuisena pidettyä ennätystä

Patrick Marleau, 41, porskuttaa.

Patrick Marleau jää kiekkohistoriaan.­

18.4. 9:01

San Jose Sharksin kanadalaishyökkääjä Patrick Marleau nousi jääkiekkolegenda Gordie Howen rinnalle NHL:ssä pelattujen ottelujen määrässä.

Marleau nosti ottelumääränsä 1 767:ään ja voi ohittaa Howen San Josen seuraavassa ottelussa maanantaina.

Marleau, 41, pelasi juhlaottelussaan 19 vaihtoa ja sai peliaikaa runsaat 14 minuuttia. Hän pelasi myös yli- ja alivoimaa, mikä vahvistaa konkarin merkitystä joukkueelle. San Jose hävisi kuitenkin Minnesota Wildille, kun Kaapo Kähkönen päästi taakseen vain kaksi kiekkoa. Kähkönen torjui Wildin maalilla 26 laukausta joukkueensa 5–2-voitossa.

Marleaulla on yksinkertainen selitys, miksi hänen NHL-uransa on venynyt neljälle vuosikymmenelle. Marleau aloitti San Josessa kaudella 1997–1998 ja on pelannut samassa seurassa valtaosan urastaan.

– Rakastan pelaamista, hän sanoi.

Marleaun ura ei silti veny yhtä pitkäksi kuin Howella, joka lopetti NHL:ssä 52-vuotiaana ja pelasi yhden ottelun Detroit Vipersissä vielä 69-vuotiaana.

Howen NHL-tilastoihin ei lasketa hänen WHA-liigan 419 otteluaan, mutta silti hänen NHL-ennätystään pidettiin rikkomattomana.

– Ennätykset on tehty rikottaviksi, kommentoi Gordie Howen poika Mark Howe. Hän uskoi, että isänsä ottelumääräennätys olisi ollut kaikkein vaikein rikottavaksi.

– Kun lopetan, haluan että minut muistetaan siitä, että annoin kaikkeni. Nautin pelistä, rakastan peliä ja joukkueen kanssa elämistä. Rakastan voittamista. Ne ovat tärkeimmät asiat, Marleau sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?