Nämä asiat vaikuttivat NHL:n supertähden Taylor Hallin halpana pidettyyn siirtoon – Buffalon floppi pääsi haluamaansa joukkueeseen - NHL - Ilta-Sanomat

Nämä asiat vaikuttivat NHL:n supertähden Taylor Hallin halpana pidettyyn siirtoon – Buffalon floppi pääsi haluamaansa joukkueeseen

Buffalo Sabresissa heikosti pelannut Taylor Hall kaupattiin Bostoniin.

Taylor Hall myytiin Bostoniin.

12.4.2021 22:28

Yksi NHL:n kauppatakarajan odotetuista peliliikkeistä tapahtui maanantaiaamuna, kun Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Taylor Hall vaihtoi maisemaa.

Sabres sai Boston Bruinsilta Hallista ja Curtis Lazarista vastineeksi Anders Bjorkin ja toisen kierroksen varausvuoron.

Lisäksi Buffalo pitää itsellään puolet Hallin kahdeksan miljoonan dollarin kausipalkasta.

Hallista, 29, maksettua hintaa on pidetty vaatimattomana, onhan hän vuoden 2010 varaustilaisuuden ykkösnimi ja Hart Trophyn eli runkosarjan arvokkaimman pelaajan palkinnon voittaja 2017.

Hänellä oli kuitenkin sopimuksessaan siirron estävä pykälä, jonka ansiosta kanadalaislaituri sai itse olla vaikuttamassa uuteen osoitteeseensa ja sitä kautta kaupan ehtoihin.

Lisäksi Hallin sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen – ja hän on MVP-kautensa jälkeen tehnyt NHL:ssä yhteensä vaatimattomat 29 maalia. Tämän kauden saldo Sabresissa oli heikko kaksi maalia ja 17 syöttöä 37 ottelussa.

– Siirron estävä pykälä auttoi minua todella pääsemään Bruinsiin. Se on joukkue, johon olen todella halunnut päästä, kun sain joitakin viikkoja sitten tietää, että minut kaupataan, Hall sanoi ESPN:lle.

Yksi Hallin perustelu Bostonille oli se, että hän ei halua joukkueensa olevan ”Taylor Hallin joukkue”. Bostonissa on muitakin tähtipelaajia, jotka vievät huomiota pois Hallilta.

– Olen ollut keskipisteenä monissa joukkueissa. En ole itse hakeutunut siihen tilanteeseen. Kun olin ensi kertaa vapaa agentti (viime kesänä), menin Buffaloon, jossa oli Jack Eichel, jota pidän minua parempana pelaajana. Haluan vain olla yksi jätkistä ja menestyksekkäässä joukkueessa.

Hallia on lähtökohtaisesti pidetty niin sanottuna vuokrapelaajana, joka tekee sopimuksen uuteen osoitteeseen kesällä.

– Olisin mielelläni Bruinsissa useiden vuosien ajan, Hall itse sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?