Miten käy Patrik Laineen NHL:n siirtokarusellissa? - NHL - Ilta-Sanomat

Miten käy Patrik Laineen tänä iltana? Sisäpiiritoimittaja heitti vettä myllyyn: ”Jarmo Kekäläisellä voi olla mielenkiintoisia puheluita”

Patrik Laineen kauppaamista ei pidetä todennäköisenä, mutta mahdotontakaan se ei ole.

Mitä Jarmo Kekäläinen tekee Patrik Laineen kanssa?­

12.4. 11:18

NHL:n siirtotakaraja on Suomen aikaa maanantai-iltana kello 22.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen ei ole perinteisesti pitänyt kynttilää vakan alla siirtomarkkinoilla. Parin vuoden takaa hänet muistetaan siirtorajan suurimpana ostajana.

Tällä kertaa hän näyttäisi olevan suurimpia myyjiä.

Kekäläinen on pannut viime päivien aikana lihoiksi Blue Jacketsin pitkäaikaisia johtohahmoja. Kapteeni Nick Foligno ja David Savard saivat lähteä, kuten myös Riley Nash.

Suomalaisittain Columbuksen ympärillä kiinnostavinta on tietenkin Patrik Laineen tilanne.

Laineen aika Columbuksessa on ollut katastrofaalinen, eikä maalitykki ole saanut uudessa ympäristössä kykyjään lainkaan esiin.

Niinpä onkin pohdittu, voisiko Kekäläinen kaupata suomalaistähden eteenpäin.

Asiaa pyörittelee myös Columbusta läheltä seuraava Aaron Portzline The Athleticin artikkelissaan.

– On vaikea kuvitella Blue Jacketsin kauppaavan Laineen vain kaksi ja puoli kuukautta hänen hankintansa jälkeen. Mutta NHL:n johtoportaissa on ihmisiä, jotka eivät usko sen olevan myöskään poissuljettu vaihtoehto, Portzline kirjoittaa.

Columbuksessa on käynyt selväksi, ettei Laineesta saada parhaita tehoja irti ilman riittäviä apuvoimia ympärillä.

– Kuinka kauan kestäisi ympäröidä Laine tarvittavilla kyvyillä, jotta hän voisi todella kukoistaa? Tämä tarkoittaisi ykkössentterin hankkimista kaupalla, mikä ei ole helppoa, tai sellaisen varaamista, mistä taas ei ole takeita.

The Athletic pohtii, että ehkä Laine voi vielä herätä onnistumisten avulla tai ehkä ensi kaudeksi mahdollisesti vaihtuva päävalmentaja voisi saada hänet kukkaan.

– Mutta voi olla, että Laine on luksustuote, josta Blue Jackets ei pysty täysin nauttimaan lähitulevaisuudessakaan. Jos näin on, Kekäläisellä voi olla mielenkiintoisia puheluita seuraavien 24 tunnin aikana (maanantai-iltaan mennessä), Portzline kirjoittaa.

Patrik Laine teki edellispelissä ensimmäisen maalinsa kuukauteen.­

Laine on kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, mutta sopimusneuvotteluista uhkaa tulla kauden surkeiden esitysten takia todella mutkikkaat.

Pitkää sopimusta tuskin on luvassa. Lyhyt taas tarkoittaisi Laineen olevan jo lähellä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi pääsemistä (2023), mikä ei olisi seuran kannalta hyvä asia.

Kekäläinen on kasannut itselleen nyt kiinnostavia pelimerkkejä mahdollisia peliliikkeitä ajatellen.

Savardista ja Folignosta saatujen ykkösvarausten jälkeen Kekäläisellä on käsissään peräti kolme ykköskierroksen varausvuoroa tulevalle kesälle.

Suomalaispomo voi tietenkin hankkia itse niillä huippulupauksia riveihinsä ja alkaa kehittää heitä pitkän tähtäimen avainpelaajiksi. Mutta ykköskierroksen varausvuorot ovat suuressa arvossa myös pelaajakaupoista – kuten laatusentterin hankinnasta – neuvoteltaessa.

Kun Kekäläisen kädessä on vielä jokerikortti nimeltä Laine, Columbus on kiinnostava peluri NHL-markkinoilla.

Lisämausteen tuo Columbuksen maalivahtitilanne. Sekä Joonas Korpisalo että Elvis Merzlikins vapautuvat nimittäin rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi ensi kauden jälkeen.

Todennäköisesti joukkueella ei ole enää silloin varaa pitää molempia, joten toinen vahdeista täytynee kaupata ennen sitä, kun vaihtoarvo on vielä kohtuullinen.

Kekäläinen voi tehdä peliliikkeitä vielä ennen maanantai-illan siirtorajaa, mutta merkittävimmät liikkeet voivat olla edessä myös vasta kesällä, jolloin isoimmat vonkaleet yleensä liikkuvat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?