NHL:ssä muhii megaluokan siirto – siirtohuhut Jack Eichelin ympärillä kasvavat - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:ssä muhii megaluokan siirto – supertähti haluaa pois masentavasta rupusakista?

Siirtohuhut Jack Eichelin ympärillä kasvavat.

Jack Eichelilla ei ole kivaa Buffalossa.­

2.3. 8:41

Vuodet vierivät, mutta yksi asia ei muutu. Buffalo Sabres löytyy NHL:n kellarikerroksesta.

Jälleen tällä kaudella Buffalo on löytänyt nopeasti oman paikkansa Itäisen divisioonan peränpitäjänä. Viime viikonlopun kahdessa pelissä se ei onnistunut tekemään maaliakaan.

Näyttää vahvasti siltä, että Buffalo jää 10. kerran putkeen ulos pudotuspeleistä. Se sivuaisi surullista NHL:n ennätystä.

Jo pitkään liikkuneet puheet Sabresin mädäntyneestä seurakulttuurista saavat taas lisäpontta.

Buffalon jatkaessa ainaista kyntämistään, siirtohuhut joukkueen ylivertaisen johtohahmon, kapteeni Jack Eichelin ympärillä ovat voimistuneet.

24-vuotias yhdysvaltalainen supertähti parahti jo viime kauden jälkeen olevansa lopen uupunut ja turhautunut jatkuvaan häviämiseen. Hän kertoi, kuinka menneet viisi kautta Buffalossa ovat olleet rankkaa aikaa.

Muun muassa sisäpiiritoimittaja Darren Dreger kertoi hiljattain TSN:llä, että Eichelin uskotaan käyneen viime kesänä vakavasävyisen keskustelun Buffalon johtoportaan kanssa ja halunneensa muutosta. Dregerin mukaan Eichel olisi jopa halunnut pois joukkueesta.

Buffalo terästäytyi siirtomarkkinoilla ja hankki Eichelin rinnalle muun muassa vapaiden markkinoiden suurvonkaleen, Hart Trophy -voittaja Taylor Hallin.

Lopputulos ei kuitenkaan ole ollut toivottu. Hallin tehohanat jäätyivät, kun hän veti puhvelipaidan ylleen. Parhaillaan hän tarpoo 18 ottelun maalittomassa putkessa.

Eichelin haluttomaan kehonkieleen on kiinnitetty tällä kaudella huomiota.­

Eichelin siirtohuhut ovat nousseet nyt NHL:n kuumimmaksi puheenaiheeksi.

Monet ovat panneet alkukaudella merkille hänen haluttoman kehonkielensä kaukalossa. Eichelin kauden 17 pelin pistesaldo on 2+12.

Buffalon sekasotku alkaa olla jo sitä luokkaa, että ykköstähden myymisen ja sitä kautta joukkueen totaalisen räjäyttämisen uskotaan olevan mahdollista.

Eichel on nostettu perinteisten kuumien siirtonimien listojen kärkisijoille Pohjois-Amerikan medioissa.

Erityisesti New York Rangersin uskotaan olevan kiinnostunut Eichelista.

Eichel pelaa parhaillaan vasta kolmatta vuotta kahdeksanvuotisesta 80 miljoonan dollarin sopimuksestaan. Hän lukeutuu NHL:n parhaiden pelaajien joukkoon, joten toteutuessaan Eichelin kauppa olisi megaluokkaa. Myös toiseen suuntaan matkaisi varmuudella laatutavaraa.

Rangersilta löytyy riveistään esimerkiksi lukuisia huippulupauksia ykkös- ja kakkosvarauksista Alexis Lafrénierestä ja Kaapo Kakosta lähtien, joten sillä olisi kiinnostavaa tarjottavaa myös Buffalolle.

– Luulen, että loppujen lopuksi Jack Eichel päätyy Rangersiin. En vain tiedä, milloin tämä tapahtuu, NHL-seuran johtotason henkilö kommentoi nimettömänä The Athleticille.

The Athletic nosti Buffalon mahdollisena kauppakumppanina esiin myös Los Angeles Kingsin, jolta löytyy kenties koko sarjan laajin kavalkadi nuoria sentterilupauksia.

Eichel on NHL:n taitavimpia pelaajia.­

Lähihistoriasta löytyy muita joukkueita rohkaiseva esimerkki kaupoista Buffalon kanssa.

Kesällä 2018 Buffalo kauppasi häviämiseen kyllästyneen ja peli-ilonsa menettäneen Ryan O’Reillyn St. Louisiin. Heti seuraavalla kaudella O’Reilly johdatti ykkössentterinä Bluesin Stanley Cupiin ja oli pudotuspelien arvokkain pelaaja.

Eichelin mahdolliset siirtohalut eivät suinkaan ole ainoa päänvaiva Buffalon toimistolla.

Esimerkiksi toissa kesänä 72 miljoonan sopimuksen seuraan tehnyt Jeff Skinner ei ole mahtunut välillä lainkaan kokoonpanoon, ja hänen sopimustaan pidetään syystäkin NHL:n hirveimpänä.

Buffalon neljä kallispalkkaisinta hyökkääjää Eichel, Hall, Skinner ja Kyle Okposo tienaavat neljään pekkaan 33 miljoonaa dollaria kaudessa eli 40 prosenttia koko joukkueen palkkakatosta.

Sillä rahalla on saanut tämän kauden 19 ensimmäisessä ottelussa yhteensä vaivaiset kolme maalia.

Suomalaisista Buffalossa pelaavat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju.

Jo yli 500 ottelua Sabresin paidassa tarponut Ristolainen on antanut vuosien varrella ymmärtää halunneensa pois joukkueesta. Turkulaisen piina päättyy kuitenkin luultavasti pian, sillä hänen sopimuksensa loppuu vihdoin ensi kauden jälkeen.

Tuolloin Ristolaisesta tulee rajoittamaton vapaa agentti. On hyvin mahdollista, että Buffalo kauppaa suomalaisen muualle jo ennen sopimuksen loppumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?