Henrik Lundqvist palasi tolppien väliin - NHL - Ilta-Sanomat

Henrik Lundqvist palasi tolppien väliin – julkaisi videon harjoituksesta: ”Mikä voisi lämmittää sydäntä enemmän?”

Sydänoperaatiossa käyneen maalivahdin syke pysyi tasaisena ensimmäisessä jääharjoituksessa yli puoleentoista kuukauteen.

Toukokuussa 2019 Henrik Lundqvist poistui kaukalosta tappio niskassaan, kun Leijonien Sakari Manninen oli laukonut kiekon aivan Lundqvistin maalin ”ylähyllylle” MM-kisojen puolivälierän jatkoajalla.­

24.2. 23:27

Jääkiekkomaailmassa vaatimattomasti ”Kuninkaaksi” nimetty ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist joutui tammikuussa sydänoperaatioon. Näin 38-vuotiaan kausi Washington Capitalsissa meni sivu suun.

Tiistaina Lundqvist palasi tolppien väliin. Jos nyt ei niin sanotusti tositoimiin, niin torjumaan kiekkoja kuitenkin.

Lundqvist julkaisi Instagramissa videon, jolla hän torjuu ammattimiehen ottein kolme harjoituskaverinsa läpiajoa. Lundqvistilla on yllään Capitalsin varusteet ja harjoituspaita.

Katso video Lundqvistin harjoituksesta alta.

– Päivä 47. Takaisin kaukalossa. Rakastan tätä, Lundqvist kirjoitti viitaten aikaan, jonka on joutunut olemaan pois jäältä.

– Sain jalkani liikkeelle ja pulssi pysyi tasaisena. Tein tarkoin kontrolloituja harjoituksia. Olipa hauskaa tänään, tähtivahti jatkoi.

Lundqvist pelasi 15 kautta NHL:n New York Rangersissa, mutta siirtyi täksi kaudeksi Capitalsiin. On epäselvää, pystyykö Lundqvist vielä jatkamaan uraansa.

Kymmenen kautta Lundqvistin kanssa samassa joukkueessa pelannut hyökkääjä Chris Kreider oli haltioissaan kuultuaan ”Kuninkaan paluusta”. USA Todayn toimittaja Vince Z. Mercogliano kertoi Kreiderin reaktioista Twitterissä.

– Jumalalle kiitos, jotain hyviäkin uutisia. Mikään ei voisi lämmittää sydäntäni enempää. Miten kauan siitä on, kun hän oli sydänoperaatiossa? Ja hän on jo aktiivinen ja voi paremmin. Mutta ei häneltä olisi voinut mitään muuta odottaakaan, Kreider kommentoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?