Patrik Laine maalintekotaidostaan: ”Vedän vain ja toivon parasta” - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laine sivalsi kaksi komeaa maalia – kommentoi vähätellen ilmiömäistä kykyään: ”Se on vain luontaista”

Laine on tehnyt kuusi maalia kymmenessä ottelussa seurasiirron jälkeen.

Patrik Laineen ruoska soi jälleen.­

24.2. 10:54

Supertähti Patrik Laine laukoi kaksi ylivoimamaalia ja nosti NHL-jääkiekkokauden maalisaldonsa jo kahdeksaan, mutta hänen joukkueensa Columbus Blue Jackets hävisi Chicago Blackhawksille voittomaalikilpailun jälkeen 5–6.

Laine tasoitti pelin 2–2:een toisen erän alussa, kun Blue Jacketsin ensimmäistä ylivoimaa oli pelattu seitsemän sekuntia. Jack Roslovic voitti aloituksesta kiekon Seth Jonesille, joka syötti Laineelle vasempaan laitaan. Painava lyöntilaukaus painui Kevin Lankisen taakse.

– Olen tehnyt sen päässäni niin monta kertaa, että minun ei tarvitse miettiä sitä. Vedän vain ja toivon parasta kuten kaikki muutkin. Se on vain luontaista. Sitä on vaikea kuvailla, Laine selvitti NHL:n nettisivuilla.

Laine laukoi myös toisenkin maalinsa ylivoimalla, kun hän tasoitti pelin 3–3:een. Laine myös syötti Oliver Björkstrandin kolmannessa erässä tekemän 5–5-tasoituksen. Laine on tehnyt kuusi maalia kymmenessä pelissä sen jälkeen kun hän siirtyi Winnipeg Jetsistä Blue Jacketsiin.

– Se on hyvä merkki meille. Jos meillä on tilaisuus pelata avoin paikka, teemme sen. Ei mitään hullua, ei mitään ihmeellistä. Annoimme kiekon "Pattylle" lauottavaksi ja hyviä asioita tapahtuu, Cam Atkinson kertasi ylivoimamaaleja.

Chicagon maalivahti Kevin Lankinen päästi viisi maalia, mutta esitti toisaalta 25 torjuntaa, jotka pohjustivat ottelun venymisen voittolaukauskilpailuun asti. Toisessa erässä Lankinen pysäytti Oliver Björkstrandin rangaistuslaukauksen ja jatkoajalla hän torjui kaikki viisi laukausta, joista viimeinen oli Björkstrandin ratkaisumahdollisuus aivan viime hetkillä. Voittolaukauskisassa Lankinen pysäytti kaikki Blue Jacketsin yritykset.

– Ilman hänen torjuntojaan jatkoajan lopussa emme olisi päässeet voittolaukauskisaan. Hänen ansiostaan pysyimme hengissä riittävän pitkään, että pystyimme ratkaisuun lopussa. Olen varma, että hän haluaisi pelata paremmin, mutta fakta on, että hän teki tarvitsemamme torjunnat, Chicagon valmentaja Jeremy Colliton arvioi.

Joonas Korpisalo torjui Columbuksen maalilla 29 laukausta.

Voit katsoa Laineen tekemät maalit alla olevista videoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?