Patrik Laine pääsee pian tositoimiin uudessa NHL-seurassaan – Columbus tarvitsee suomalaistähteä kipeästi - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineen muutto­aikataulu paljastui – yksi vilkaisu tilastoihin kertoo, miksi suomalais­tähdellä on valtava kiire

Columbus Blue Jackets tarvitsee Patrik Laineen erikoisosaamista kipeästi.

Patrik Laine on NHL-urallaan iskenyt jo 140 maalia.­

27.1. 13:58

Columbus Blue Jacketsin tuore huippuhankinta Patrik Laine pääsee pian tositoimiin uudessa seurassaan.

The Athletic -verkkosivuston mukaan Columbus on edistynyt kovaa vauhtia Laineen maahanmuuttoasioissa. Suomalaisen pitäisi saada työviisumi Yhdysvaltoihin joko tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa.

Columbuksella on kova kiire saada Laine, 22, riveihinsä, sillä joukkue kaipaa kipeästi maalintekovoimaa etenkin ylivoimapeliinsä.

Blue Jacketsin ylivoima oli viime kaudella NHL:n kolmanneksi tehottominta eikä tämä kausi ole alkanut juuri paremmin. Joukkue on saanut aikaiseksi vasta yhden ylivoimaosuman.

Viime yön kamppailu Florida Panthersia vastaan alleviivasi tilanteen kamaluutta. Columbus pääsi ylivoimalle kuudesti, mutta ei tehnyt maaliakaan. Joukkueen kapteeni Nick Foligno puhui avoimesti jo turhautumisestaan.

– Olen kyllästynyt kuuntelemaan ulkopuolisten höpinää tästä aiheesta. Se vain kääntää huomiomme pois kehittymisestä. Meidän täytyy lyödä viisaat päämme yhteen ja tajuta, että voimme löytää vastauksen. Ylivoimaviisikossamme on tarpeeksi maalintekotaitoa. Olemme todistaneet jo sen, Foligno sanoi voittolaukauskilpailussa tulleen tappion jälkeen.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella kertoi The Athleticille käyneensä jo keskusteluja Laineen kanssa tämän tulevasta roolista. Tortorella oli kysellyt suomalaiselta muun muassa sitä, millaisen keskushyökkääjän kanssa tämä pelaa mieluiten ja kummalla laidalla hän viihtyy parhaiten.

Tortotella kehui tamperelaislähtöisen Laineen älykkäitä kysymyksiä. Laine oli pyytänyt valmentajaa muun muassa lähettämään videoita Columbuksen pelitavasta ja ylivoimakuvioista.

Myös joukkuetoverit odottavat Laineen saapumista vesi kielellä. Hänen todennäköinen uusi aisaparinsa, keskushyökkääjä Max Domi kertoi tentanneensa Winnipegistä Laineen tavoin hankittua Jack Roslovicia Tesoman tykin hämmästyttävistä laukaustaidoista.

Roslovic oli ylistänyt Domille, että Laineen tykki puhuu asennosta kuin asennosta.

– Odotan todellakin innolla, että pääsen pelaamaan Laineen kanssa, Domi sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?