Brent Burns ja Peter Franzén tutustuivat Viikingit-sarjan kuvauksissa – suomalaisnäyttelijän ääni sai haltioitumaan - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n kulttitähti kertoi ikimuistoisesta aamu­palasta Peter Franzénin kanssa – suomalais­näyttelijän ääni sai haltioitumaan

Brent Burns ja Peter Franzén tutustuivat Viikingit-sarjan kuvauksissa.

Peter Franzén (oik.) teki vaikutuksen Brent Burnsiin.­

26.1. 10:04

San Jose Sharksin puolustaja, legendaarinen NHL-hahmo Brent Burns on kova tekijä kaukaloiden ulkopuolellakin. 35-vuotias kanadalainen on kunnostautunut leipälajinsa lisäksi myös televisiotuotannossa.

Massiivisesta parrastaan ja railakkaasta pelityylistään tunnettu Burns on tunnustautunut suositun historiallisen Viikingit-sarjan faniksi sen ensiaskeleista lähtien. Vuonna 2018 hän pääsi toteuttamaan unelmansa esiintymällä ohjelman kahdessa kuudennen kauden jaksossa.

Kiekkokarpaasi muisteli unohtumatonta kokemustaan hiljattain TSN:n haastattelussa. Hänen mieleensä on jäänyt kaksi näyttelijää ylitse muiden: jenkkitähti Eric Johnson ja suomalainen Peter Franzén.

Burns näytteli jaksoissa Franzénin hahmon, Kuningas Haraldin, liittolaista Skanea.

– Työskentelin eniten Johnsonin ja Franzénin kanssa. He olivat uskomattomia, Burns ilmoitti TSN:llä.

Ohjelman toinen juontaja Andi Petrillo paljastui suomalaisen vankkumattomaksi ihailijaksi. Hän kertoi olevansa erityisen hullaantunut Franzénin ”suomalaisesta aksentista yhdistettynä tämän rahisevaan ääneen”.

Burns oli samaa mieltä juontajan kanssa. Hän oli haltioitunut 49-vuotiaan näyttelijän äänestä jo kaksikon ensitapaamisella.

– Söin hänen kanssaan aamiaista heti ensimmäisenä päivänä. Hän kuulosti kaikkien aikojen siisteimmältä ja rajuimmalta tyypiltä, puolustaja tunnelmoi.

Burnsin ihailu ei kohdistunut ainoastaan Franzénin ulosantiin. Hän kuvaili aiemmin Mercury Newsin haastattelussa merkittävää kohtausta, jossa he esiintyivät yhdessä.

Kohtauksessa Franzén piti pitkän ja dramaattisen monologin ja esitteli kylän keskustorille kerääntyneelle kansalle myös uuden liittolaisensa Skanen. Burnsin, eli Skanen, tehtävänä oli näyttää mahdollisimman pelottavalta.

– Hän tuli ja hoiti koko homman maaliin heti ensimmäisellä otolla. Koko taustatiimi ja kaikki paikalla olijat taputtivat hänelle. Se oli hullua, ja sen jälkeen kuvasimme saman kohtauksen noin 70 kertaa, 2017 NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu konkari taivasteli Mercury Newsille.

Burns ihmetteli, kuinka vaivattomasti Franzén muuntautui leppoisasta seuramiehestä piinkovaksi hallitsijaksi.

– Hän puhui maatilastaan ottojen välissä ja sitten, aivan yhtäkkiä, hän oli taas Kuningas Harald.

HBO:n tuottama Viikingit sai ensiesityksensä vuonna 2013. Sarjan viimeinen, kuudes kausi julkaistaan tänä vuonna.

Myös Jasper Pääkkönen on näytellyt sarjassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?