Jarmo Kekäläinen suurista suunnitelmistaan Patrik Laineen suhteen - NHL - Ilta-Sanomat

Jarmo Kekäläinen kertoi innoissaan suurista suunnitelmistaan Patrik Laineen suhteen – ”Meillä on nyt sellainen ase”

Kekäläinen haluaa rakentaa tähtihankintansa kanssa pitkän yhteisen tulevaisuuden.

Jarmo Kekäläinen hankki Patrik Laineen hyökkäyksensä ykköstähdeksi.­

23.1. 22:57

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen junaili lauantaina päätökseen jättiluokan NHL-siirron.

Hän lähetti ykkössentterinsä Pierre-Luc Dubois’n Winnipegiin, josta paluupostissa tulivat Patrik Laine ja Jack Roslovic.

Kekäläinen kertoi, että siirtoa Winnipegin kanssa oli puuhattu kulisseissa jo jonkin aikaa. Suomalaispomo uskoo molempien hyötyvän kaupasta.

Siirrossa joukkueet vaihtoivat vuoden 2016 kakkos- ja kolmosvaraukset. Kekäläinen kertoi, että hän himoitsi tuolloin varaustilaisuudessa juuri heidän nenän edestään mennyttä suomalaista.

– Voin kertoa, että olisimme silloin olleet valmiit luopumaan paljosta nostaaksemme vuoromme kolmannesta toiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Laine liittyi joukkueeseemme, Kekäläinen kertoi lehdistötilaisuudessaan.

Kekäläinen hehkutti innoissaan Laineen ansioluetteloa ja tämän poikkeuksellista maalintekotaitoa, jota Columbuksessa on kaivattu.

– Hän on erinomainen ylivoimapelaaja. Hän on paitsi loistava laukoja myös loistava syöttäjä, mikä jää monesti varjoon.

– Meillä on nyt sellainen ase ylivoimalle, jota ei ehkä aiemmin ole ollut. Olen todella innoissani.

Tätä asetta Kekäläinen himoitsi.­

Kekäläinen kertoi tuntevansa Laineen vuoden 2016 World Cupista, jossa työskenteli Leijonien taustatiimissä.

– Hän on hyvä poika ja hyvä joukkuekaveri. Olemme tietenkin tehneet kotitehtävämme sen suhteen. Esimerkiksi Mark Letestu puhui hänestä joukkuekaverina hyvään sävyyn. Nuo ovat arvokkaita tietoja, joita keräsimme ennen kauppaa.

Laineen nykyinen sopimus umpeutuu heti kuluvan kauden jälkeen. Sen jälkeen Columbus omistaa kuitenkin yhä hänen oikeutensa, ja Kekäläisen on tarjottava hänelle vähintään 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla olevaa sopimusta.

Kekäläinen kertoi suunnitelmistaan pitää Laine pitkään Ohiossa.

– Meillä on hänen oikeutensa tämän ja vielä kahden seuraavan vuoden ajan. Alamme rakentaa pitkäkestoista suhdetta hänen kanssaan.

Kekäläisen mukaan alustavat keskustelut jatkosopimuksesta on jo aloitettu.

– En ole huolissani. Kun puhuin Laineen kanssa, hän sanoi olevansa tulossa innoissaan Columbukseen. Tämä on loistava alku.

Columbuksesta kotoisin oleva ja siellä nytkin harjoitellut Roslovic on Blue Jacketsin käytettävissä nopeasti, mutta vielä ei ole tiedossa, milloin Laine debytoi sinitakeissa.

– Laineen tilanne on hieman mutkikkaampi. Hän on tällä hetkellä loukkaantuneena day-to-day-statuksella. Lisäksi pitää hankkia USA:n työviisumi ja edetä koronasääntöjen mukaan. Teemme kaikkemme nopeuttaaksemme prosessia, Kekäläinen sanoi.

Kun Dubois lähti, paperilla Columbuksen sentteriosasto näyttää nyt kapealta. Kekäläinen ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Mikko Koivu tulee takaisin tiistaina, Alexandre Texier pelaa sentterinä, samoin Roslovic. Myös Max Domi ja Rielly Nash. Boone Jennerkin voi pelata sentterinä. Meidän syvyys keskikaistalla on kunnossa, Kekäläinen luetteli.

– Riippuu tietenkin, miten he pelaavat, hän lisäsi.

Vaikka Laineen saapuminen vei suurimman huomion, Kekäläinen nosti esiin Columbuksen toisen hankinnan Jack Roslovicin merkityksen.

Roslovic, 23, on Winnipegin ykköskierroksen varaus vuodelta 2015 mutta todellinen läpimurto NHL:ssä on jäänyt piippuun.

Kekäläinen huomautti, että Winnipegin nimekkäässä hyökkäyskalustossa Roslovic ei saanut kovinkaan isoa tonttia.

– Luulen, että Roslovicista tulee vielä valtava palanen tätä kauppaa. Hän on kaveri, jonka halusimme aikoinaan varata, mutta Winnipeg ehti ensin.

– Uskon Roslovicin pystyvän pelaamaan keskushyökkääjänä ja saavan meillä suuremman hyökkäysvastuun kuin Winnipegissä, Kekäläinen sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?