Joel Armialle päävamman jyrännyt köriläs selvisi ilman pelikieltoa – vihjasiko Montrealin valmentaja ensi yön kostotoimista? - NHL - Ilta-Sanomat

Joel Armialle päävamman jyrännyt köriläs selvisi ilman pelikieltoa – vihjasiko Montrealin valmentaja ensi yön kostotoimista?

Vancouverin Tyler Myersille ei koitunut jatkoseuraamuksia taklauksesta, joka aiheutti Joel Armialle aivotärähdyksen.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Joel Armia telottiin sairastuvalle viime minuuteilla.­

23.1. 2:16

Montrealin Joel Armia loukkaantui perjantaiaamuna vierasottelussa Vancouveria vastaan Tyler Myersin taklattua häntä viimeisillä minuuteilla ottelun jo ratkettua.

Ottelussa ennätyspisteensä 2+2 tehnyt Armia sai tilanteesta aivotärähdyksen ja joutui toistaiseksi sivuun peleistä.

Myers ajettiin taklauksestaan suihkuun, mutta NHL:n kurinpitoryhmä päätti, ettei jääkaappipakastimen kokoiselle kanadalaispuolustajalle koidu tilanteesta jatkoseuraamuksia.

Kurinpitopäätöksessään NHL näki, että taklauksen pääasiallinen osumakohta ei ollut Armian pää, vaan rinta ja oikea olkapää.

Tapausta tutkineen NHL:n pelaajaturvallisuusosaston mukaan Myers taklasi suomalaista ensisijaisesti vartaloon, ja vaikka päätöksessä ilmoitettiin taklauksen osuneen myös päähän, se ei ole NHL:n sääntökirjan mukaan rangaistavaa.

– Tämä oli sääntöjenmukainen vartalotaklaus, josta koitui epäonninen seuraus, NHL tiivisti päätöksensä.

NHL:n kurinpitolinja tunnetaan hyvin löyhänä. Sarja jakaa pelikieltoja varsin harvoin, ja silloinkin ne ovat yleensä vain 1–2 ottelun mittaisia.

Vancouver ja Montreal kohtaavat uudestaan heti Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Myersin tapaus luo ottelun ympärille luonnollisesti ylimääräisen jännitteen.

Montrealin päävalmentaja Claude Julien sanoi perjantain lehdistötilaisuudessaan, että hänen joukkueensa on syytä ”tehdä, mitä täytyy”.

Kovin tavatonta ei olisi, että Myers joutuisi vastaamaan kyseenalaisesta tempustaan nyrkein.

– Jo ennestään oli tiedossa, että kun pelataan samoja vastuksia vastaan pari kolme kertaa putkeen, välille voi syntyä pahaa verta, Julien sanoi.

– Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun tällainen asia tapahtuu. Se on kunkin joukkueen käsissä, miten hän näkevät tarpeelliseksi reagoida tapaukseen. Mennä eteenpäin ja tehdä, mitä täytyy.

Julien, 60, kuitenkin jatkoi, että Montrealin tärkein tehtävä on voittaa ottelu.

– Emme voi kontrolloida, mitä liiga päättää, mutta voimme vaikuttaa omaan suoritukseemme.

Aivotärähdyksen vuoksi sivuun joutuneen Armian paikan Canadiensin kokoonpanossa otti perjantain harjoituksissa konkarihyökkääjä Corey Perry.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?