Mike Babcock kommentoi viimein Johan Franzénin tapausta - NHL - Ilta-Sanomat

Ruotsin NHL-legenda julisti ”hirveimmäksi ihmiseksi” – kohuluotsi puhuu nyt vuosien takaisesta välikohtauksesta: ”Sen pitääkin tehdä kipeää”

Mike Babcok kertoi katuvansa tapaa, jolla käsitteli Johan Franzénia Detroit Red Wingsissä.

Mike Babcock (vas.) ja Johan Franzén voittivat Detroitille mestaruuden vuonna 2008. Neljä vuotta myöhemmin tapahtui jotain ikävää.­

21.1. 12:51

Entinen NHL-valmentaja Mike Babcock, 57, katuu, että simputti ruotsalaispelaaja Johan Franzénia koko joukkueen edessä.

– Olen ottanut yhteyttä Franzéniin ja pyytänyt anteeksi, mutta se ei muuta toimintaani, Babcock kertoi The Athletic -julkaisun haastattelussa.

Babcock puhui medialle ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun sai potkut Toronto Maple Leafistä syksyllä 2019.

Franzénin tapaus sattui jo vuonna 2012, kun kaksikko oli Detroit Red Wingsisssä. Detroit pelasi pudotuspelisarjaa Nashvilleä vastaan. Babcock kiusasi Franzénia joukkueen edessä erätauolla ja pelaaja murtui täysin.

Mediaraporttien mukaan käytös sai monen pelaajan menettämään kunnioituksensa valmentajaa kohtaan.

Tapaus tuli julki vasta, kun pakkilegenda Chris Chelios puhui aiheesta podcastissa joulukuussa 2019.

– Hän on hirveä ihminen. Hirvein jonka olen tavannut. Hän on kiusaaja, joka hyökkäsi ihmisten kimppuun, Franzén kuvaili Babcockia Expressenille asian paljastuttua.

Franzenin mukaan Babcock oli sanonut hänelle kopissa ”hirveitä asioita”.

Babcock kertoi The Athleticille, että Franzénin kommenttien lukeminen ”teki kipeää”. Valmentaja kertoo työskennelleensä mielenterveyssäätiöiden kanssa ja siksi tuntuu erityisen pahalta, että hänet koettiin kiusaajana.

– Mikään ei voi satuttaa enempää kuin tämä. Jos olisin siihen aikaan tiennyt, mitä tiedän tänään, olisin toiminut eri tavalla. Ehdottomasti. Tämän pitääkin tehdä kipeää. Kukaan ei halua tulla kuvatuksi tällaisena ihmisenä. En voi kuvitella mitään pahempaa, kuin että joku lapsistani joutuisi kohtaamaan saman, Babcock kommentoi legendaariselle NHL-toimittajaelle Pierre LeBrunille.

Lisäksi hän kehuu Franzénia, 41, joka pelasi Detroitissa koko kauteen 2016 päättyneen NHL-uransa.

– Franzénilla oli uskomattomia vuosia Detroitissa. Hän oli isokokoinen pelaaja, jolla oli pehmeät, fantastiset kädet. Kun hän tuli liigaan, kuvittelimme, että hänestä tulisi ahkera karvaaja neloskenttään, mutta hänestä kasvoi jotain paljon enemmän, Babcock suitsutti.

Franzén voitti Detroitin paidassa Stanley Cupin vuonna 2008. Babcock oli mestarijoukkueen valmentaja.

Babcockin potkut käynnistivät vuonna 2019 ison keskustelun NHL:ssä, kun hänen ja muiden valmentajien kaltoin kohtelemaksi joutuneet pelaajat nostivat liigan valmentajakulttuurin tapetille.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?