Eetu Luostarinen yllätyssankari – pamautti ensimmäisen NHL-maalinsa ja loisti ykköstähtenä, myös Barkov pisteille - NHL - Ilta-Sanomat

Eetu Luostarinen yllätyssankari – pamautti ensimmäisen NHL-maalinsa ja loisti ykköstähtenä, myös Barkov pisteille

Eetu Luostarinen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi heti ensimmäisessä pelissään Floridan paidassa.

Eetu Luostarinen (kesk.) aloitti komeasti Panthers-uransa.

18.1. 5:07

Suomalainen keskushyökkääjä Floridan paras pelaaja. Ei kovin yllättävää.

Yllättävää oli sen sijaan se, että suomalaissentteri ei ollut Aleksander Barkov, vaan Eetu Luostarinen.

Harjoitusleirin näytöillään kolmossentterin tontin lunastanut ja tehot 1+1 tehnyt Luostarinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana, kun Panthers avasi kautensa 5–2-kotivoitolla Chicago Blackhawksia vastaan.

Ottelu oli Luostarisen ensimmäinen Panthersin riveissä.

Maalittoman avauserän jälkeen Florida otti ohjat toisen erän alussa. Luostarinen sai syöttöpisteen Keith Yandlen viimeistelemään 2–0-maaliin.

Päätöserän alussa vieraat nousivat tasoihin, mutta heti seuraavassa vaihdossa Luostarinen käänsi kelkan ja otti sankarinviitan harteilleen.

190-senttinen suomalaissentteri latasi suorasta hyökkäyksestä napakalla rannelaukauksella kiekon ohi Collin Delian ja nosti kätensä ilmaan uran ensimmäisen NHL-maalin merkiksi.

Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Viime kauden siirtorajalla Carolinasta Floridaan kaupattu 22-vuotias KalPan kasvatti ehti pelata viime kaudella Hurricanesin paidassa kahdeksan ottelua, joissa kasaan tuli yksi syöttöpiste. Valtaosan viime kaudesta Luostarinen pelasi AHL:ssä.

Kun pelipaikka uuden kauden alussa Panthersista aukeni, Luostarinen löi heti pöytään vahvat näytöt.

– Pääsin pelaamaan jo Suomessa syksyllä ennen harjoitusleiriä. Siitä oli iso hyöty. Jatkoin vain siitä, ja ensimmäinen peli tuntui hyvältä, syyskaudella 17 ottelua KalPassa pelannut Luostarinen sanoi lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

– Muutama ensimmäinen vaihto tuntui tietenkin vähän oudolta. Oli jännitystä ja sellaista, mutta kun on jäällä, se on vain jääkiekkoa, Luostarinen vastasi kysyttäessä mahdollisesta jännityksestä kauden ensimmäisessä pelissä.

Luostarinen sai vuolaat kehut Floridan päävalmentajalta Joel Quennevilleltä.

– Rakastin hänen pelaamistaan. Hän teki paljon hyviä asioita. Luostarinen osoitti luovuutta, ja puolustussuuntaan hänellä on todella hyvät vaistot, Quenneville suitsutti.

Luostarinen oli Floridan yllätyssankari kauden avausottelussa.

Florida kaatoi Chicagon lopulta maalein 5–2. Myös alivoimalla vastuuta saanut Luostarinen kellotti jääaikaa 13.25 minuuttia.

Panthersin ykkössentteri ja kapteeni Barkov avasi niin ikään pistetilinsä. Hän syötti lopussa Jonathan Hubedeaun 5–2-ylivoimamaalin.

Totuttuun tapaan lähes 22 minuuttia jääaikaa saanut Barkov johti joukkojaan jälleen totutun rautaisella otteella ja olisi paremmalla tuurilla voinut saalistaa useammankin tehopisteen.

Florida pääsi aloittamaan kautensa vasta nyt, sillä alun perin sen piti kohdata alkuun Dallas kahdesti, mutta koronatartuntojen vuoksi ottelut peruttiin. Dallas itse aloittaa kautensa vasta tulevana perjantaina.

Panthers pääsi aloittamaan kautensa heti yleisön edessä. Osavaltion määräysten mukaisesti se saa ottaa otteluihinsa 5 000 katsojaa.

Karanteenin takia vasta hiljattain harjoitusvahvuuteen liittynyt Markus Nutivaara ei päässyt vielä pelaamaan ensimmäistä otteluaan pantteripaidassa.

Täksi kaudeksi Floridaan palannut Juho Lammikko ei ole päässyt vielä harjoittelemaan joukkueen kanssa. Hänen tilanteestaan ei ole annettu lisätietoja.

Sunnuntain kierros

Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 4–3 vl. (1–2, 2–1, 0–0, 1–0)

Florida Panthers–Chicago Blackhawks 5–2 (0–0, 2–1, 3–1) F: Eetu Luostarinen 1+1, Aleksander Barkov 0+1

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?