Kanadalaistoimittaja lataa tiukkaa kritiikkiä NHL-vahti Mikko Koskiselle – ”Nyt on aika panikoida” - NHL - Ilta-Sanomat

Kanadalaistoimittaja lataa tiukkaa kritiikkiä NHL-vahti Mikko Koskiselle – ”Nyt on aika panikoida”

Edmonton Journalin toimittajan mielestä Oilersin pomon on tehtävä nopeita liikkeitä maalivahtitilanteen korjaamiseksi.

Sinne upposi! Mikko Koskisella oli vaikea ilta Montrealia vastaan.

17.1.2021 19:15

Edmonton Oilersin NHL-kausi on alkanut yskähdellen. Öljymiehet ovat hävinneet kaksi pelaamastaan kolmesta ottelusta uudessa kanadalaisseurojen divisioonassa.

Mikä huolestuttavampaa, Oilers on päästänyt molemmissa tappio-otteluistaan viisi maalia ja kaikkiaan 12 kolmessa pelissä. Jokainen niistä on tehty Mikko Koskisen selän taakse.

Espoo Bluesissa koko kansan tietoisuuteen nousseen maalivahdin tason riittävyyttä menestyksestä haaveilevalle Oilersille arvuuteltiin kovasti ennen kautta. Ja jo nyt kriitikoiden kärsivällisyys alkaa Edmontonissa loppua.

Edmonton Journalin toimittaja Terry Jones antaa kolumnissaan koko Oilersin joukkueelle sapiskaa epätasaisesta alkukaudesta. Vaikka muitakin syyllisiä hänen mukaansa on, niin veräjänvartija Koskinen saa kirjoituksessa erityishuomiota.

Jonesin mukaan Oilersille olisi ollut erityisen tärkeää voittaa viikonlopun kohtaaminen Montrealia vastaan ”jos ei mistään muusta syystä niin rakentaakseen luottamusta Mikko Koskiseen maalin suulla”.

Canadiens voitti 5–1.

– Oilers näytti siltä, että he eivät kuulu samalle jäälle Montrealin kanssa. Eivätkä loppunumerot kerro koko totuutta. Ei ole Koskisen vika, että Oilers oli 30 minuutin jälkeen tappiolla 0–4. Mutta ei hän pelannut myöskään hyvin. Ja hän on jo hyvää vauhtia matkalla jonkin sortin ennätykseen siitä, kuinka monta maalia päästää räpyläkäden yläkulmaan, Jones ripittää.

Edmonton on normaalisti pelannut hyvin Montrealia vastaan ja saanut huippuvahti Carey Pricen näyttämään keskinkertaiselta, mutta ei tällä kertaa. Koskisen aiempi saldo Canadiensia vastaan oli kolme voittoa ja yksi tappio voittolaukauskilpailussa.

Koskisen kanssa peliajasta taistellut Mike Smith joutui pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle. Jonesin mielestä toimitusjohtaja Ken Hollandin täytyy nyt hyökätä pelaajakaupoille.

Seura yritti värvätä vapailla papereilla liikkuneen Jacob Markströmin ennen kautta, mutta ei onnistunut.

– Holland toivoi selviävänsä Koskisen ja Smithin voimin, kuten enemmän tai vähemmän teki viime kaudella ennen kuin pudotuspelit alkoivat. Mutta mitä hän aikoo tehdä nyt?

– Minä tahansa muuna kautena tämä ei olisi oikea aika panikoida. Mutta tänä vuonna... anna mennä, Ken Holland. Panikoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?