Ville Husson NHL-debyytistä muodostui karmiva - NHL - Ilta-Sanomat

Ville Husson, 25, NHL-debyytistä muodostui karmea – asiantuntija nosti esiin tylyn tilaston: ”Tämä asia huolestuttaa”

Ville Husso torjui St. Louisin maalilla yhden erän ja päästi neljä maalia.

Ville Husso kuvattuna Helsingissä vuonna 2018.­

16.1. 10:40

Maalivahti Ville Husson, 25, NHL-debyytistä muodostui karmiva lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Husso laitettiin St. Louis Bluesin maalille kolmanteen erään Colorado Avalanchea vastaan. Colorado johti siinä vaiheessa jo maalein 4–0 ja Bluesin maalilla pelin aloittanut Jordan Binnington jäi istumaan vaihtopenkille.

Husson maali pysyi koskemattomana vain vähän yli minuutin. Hän päästi selkänsä taakse neljä maalia kolmannessa erässä. Osumista kolme syntyi ylivoimalla. Yhden niistä ohjasi sisään suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi. Hussolle kertyi vain 10 torjuntaa.

St. Louisia seuraavalta asiantuntijalta Darren Pangilta kysyttiin pelin jälkeen Twitterissä, tekikö Bluesin päävalmentaja Craig Berube oikean päätökseen laittaessaan Husson tulikasteeseensa epätoivoisessa tilanteessa. Varsinkin, kun vastassa oli yksi NHL:n parhaista hyökkäyksistä.

– Vaikea valinta. Mutta Husson pitää päästä pelaamaan NHL-pelissä ja kokeilemaan vauhtia. Ei ole ihanteellista päästää noin montaa maalia, mutta jos on päässyt näin korkealle tasolle, maalivahdeilla pitää olla itseluottamus kunnossa ja niin heillä onkin, Pang twiittasi.

Pang, 56, on itse entinen NHL-maalivahti, joka edusti Chicagoa 1980-luvulla.

The Athleticin toimittaja Jeremy Rutherford nosti puolestaan kesken ottelun esiin tilaston, joka ei näyttänyt hyvältä Bluesin kannalta.

– Ei tämä Husson vika ollut, mutta tämä asia huolestuttaa tässä tilanteessa: Avalanche teki tulokasvahdille kolme maalia kuudella laukauksella ja joukkue johtaa 7–0, Rutherford twiittasi.

Donskoin lisäksi Mikko Rantanen avasi kauden pistetilinsä. Hän keräsi Coloradon paidassa tehot 1+1.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?